Partner login

Over 130 år med svensk innovasjon

Hultafors - Norge

Karl Hilmer Johansson KollénDet hele startet i 1883 da en ung ingeniør, Karl-Hilmer Johansson Kollén, fant opp en måleinnretning som ville forenkle Sveriges overgang til det metriske systemet.

Gjennom hans oppfinnsomhet ble måleinnretningen utviklet til det som skulle bli meterstokken – en oppfinnelse som har vært selve ryggraden til Hultafors siden den gang.

Helt frem til 1970-årene var vårt produktutvalg preget av tradisjonelle måleverktøy laget i tre; for eksempel tømmermålere, verkstedmålere og håndverksmålere. Senere ble utvalget utvidet til å inkludere nye verktøy laget i andre materialer. Det var vinkler, målebånd og etter hvert meterstokker i plast og aluminium.

Hultafors målebånd

Siden begynnelsen av 1980-årene har Hultafors vokst betydelig og blitt til et internasjonalt varemerke. Dette er resultatet av vår langsiktige vekststrategi gjennom ledende produktutvikling og oppkjøp. I begynnelsen av 1990-årene kjøpte vi opp Tors Hammare og utvidet vår verktøyportefølje til å inkludere økser, hammere, slegger og brekkjern. Oppkjøpet inkluderte også Hults Bruk, som har en historie helt tilbake til 1697.

Hultafors stillbart brekkjern 109

Ett tiår inn i det 21. århundre har vi fortsatt vår aggressive ekspansjon med oppkjøp av bl.a. Dansk Stålindustri, den tyske meterstokkprodusenten Präsident og Fisco Tools i England. Og for ikke å glemme de svenske selskapene Wibe Ladders og Snickers Workwear, som med sine to sterke varemerker for stiger og arbeidstøy bidro til etableringen av Hultafors Group. I dag er Hultafors sine produkter velkjente i markeder over hele verden.

Vi er en del av Hultafors Group AB som gir oss kraften og ressursene til å videreutvikle håndverktøybransjen. For å gjøre arbeidsdagen lettere for hardtarbeidende håndverkere over hele verden.

Spør oss