Partner login

Møt håndverker Rick van der Bult

Hultafors - Norge

Rick van der Bult har klart kombinere sine største interesser; musikk og snekring. Hans kjærlighet for musikk førte til søken etter hva som gjør et musikkstudio best, et søk som til slutt førte til en karriere som designer av musikkstudio og hjemmekinoer.

Rick har alltid hatt en interesse av å se ting settes sammen. Han startet som musikkprodusent, men interessen for snekring førte karrieren i en annen retning; design og bygging av musikkstudioer.

I følge Rick er det beste med jobben også det mest utfordrene. Å jobbe med noe du elsker er en balensegang mellom å føle seg fri og styre tiden. Det å løse kundens problem er det som holder han gående.

"Hver jobb har sine problemer som man må finne løsninger på, og jeg syntes at det å finne disse løsningene er den mest inspirerende delen av jobben."

Fakta

Navn: Rick van der Bult
Yrke: Musikkstudio og hjemmekino designer
Alder: 34
Bor i: Nederland
Instagram: @studiofabrique

Fortell oss litt om bakgrunnen din

Jeg vokste opp i en teknisk familie, både mamma og pappa er veldig kreative og for så lenge jeg kan huske bygget vi alt selv. Det er vel grunnen til min interesse for å se ting utvikle seg fra ingenting til å bli noe, og det å gjøre alt på egenhånd.

Hvordan lærte du yrket ditt?

Jeg elsket musikk da jeg var yngre og etter videregående bestemte jeg meg for en karriere som musikkprodusent. Jeg tok et kurs hos SAE (School og Audio engineering) for å lære mer om musikkteori og hvordan bruke utstyret i et studio. Det var her det begynte for min del. Jeg jobbet i flere ulike studioer og ble nysgjerrig på hva som gjorde et studio bra, bortsett fra akustikken i rommet. Noen rom hørtes bra ut, men var ikke bra å jobbe i. Jeg bygget et lite studio hjemme hvor jeg spilte inn musikk med artister og andre produsenter, og jeg begynte så å designe studioer for de også. Så fulgte deres plateselskaper og det bare tok av etter det.

Meet carpenter Rick van der Bult

Hvordan endte du opp med å jobbe som håndverker?

Jeg har alltid bygget ting, selv når jeg holdt på med musikk. Det var alt fra lydtette rom til pult eller høytalerstativ.

Hvilken type snekring gjør du?

Alt mulig.

Meet carpenter Rick van der Bult

Hvilke verktøy foretrekker du?

Jeg bruker mye laser, men jeg kunne ikke klart meg uten blyant, vinkel og målebånd. Jeg elsker blyanten, alt starter med å måle og merke ut noe og blyanten er da det enkleste å bruke. Den faller ikke ut av lommen og tuppen knekker ikke når du putter den tilbake i hylsteret.

Hva er, i følge deg, den viktigte egenskapen til et verktøy?

Gjennomtenkt design, nøyaktighet og slitestyrke.

Meet carpenter Rick van der Bult

Har du et idol du ser opp til?

Min far. Jeg har holdt på med dette en god stund, men trenger fortsatt hans råd innimellom.

Hvilke kvaliteter eller egenskaper føler du har bidratt til din suksess?

Jeg prøver lytte til mennesker og være hyggelig. Jeg tror det er det aller viktigste.

Meet carpenter Rick van der Bult

Har du noen tips eller triks som forenkler hverdagen som du kan dele?

For meg er det viktigste å forlate en ryddig arbeidsplass på slutten av dagen og re opp sengen om morgenen. Det er små ting, men det hjelper holde hodet på plass og gir meg rom til å tenke.

Hva er det beste med jobben?

Friheten ved å være selvstendig næringsdrivende og få gjøre det jeg elsker.

Hva er det mest ufordrene?

Det å holde på med noe du elsker har en tendens til å ta mye tid. Så jeg vil si tidsstyring.

Fortell oss om ditt mest inspirerende oppdrag.

Det er helt umulig å si en spesifikk jobb. Alle jobber har ulike problemer som må løses og jeg tror at det å finne disse løsningene er det mest inspirerende med jobben. Det er en reise, så den mest inspirerende jobben er mest sannsynlig den neste.

Meet carpenter Rick van der Bult

Utforsk mer

Jeg har alltid vært interessert i å prøve ting som er ansett som vanskelig.

En behagelig lukt av høvlet treverk treffer meg i det jeg går inn i verkstedet der håndverkeren Petter Gantelius arbeider med å restaurere vinduer. Vindusrammene henger pent ned fra taket og venter på sin tur til å gjennomgå en kjærlig restaureringsprosess.

Les mer om vindurestaurerer Petter Gantelius

Built by hand

Det finnes mange verktøy du ikke skal undervurdere, men det virkelige håndverket kommer fra hendene dine.

Det er der minner skapes.

Se, les og blir inspirert av interessante håndverkere

"Sløyd var favorittfaget og det føltes naturlig å jobbe med hendene"

Lukten av tre er slående i snekkerverkstedet til innredningssnekker Mikael Seppänen. Her står store industrisager side om side med klassiske håndverktøy. Jeg tar en prat med Mikael mens limet tørker på noen dører han akkurat har satt sammen.

Møt innredningssnekker Mikael Seppänen

Spør oss