Partner login

Ta vare på hendene dine

Hultafors - Norge

Hendene spiller en svært viktig rolle i løpet av dagen, spesielt når du arbeider med håndverk. Sørg for at du velger kun det beste når det kommer til håndverktøy.

Ekte håndverk gjør du med hendene. Vi vet at det er lite som slår følelsen av å holde et perfekt slipt stykke treverk. Vi vet også at det finner mange verktøy man ikke kan klare seg uten om man vil oppnå perfekt resultat. Vi ønsker å produsere verktøy som er så ergonomiske som mulig.

Å arbeide som en profesjonell håndverker betyr at man utøver en kombinasjon av statisk og dynamisk arbeid. Derfor er det viktig å at håndverktøy er stødig og komfortabelt å holde i, og designet for å bruke minst mulig muskelkraft.

DesigneT for flest mulig situasjoner

Grepet du bruker når du holder vektøyet bør variere for å minimere belastningen fra hendene. I tillegg prefererer håndverkere ulike måter å holde verktøyet på. Derfor er verktøyet designet for å være fleksible, sikre og komfortable å bruke i flest mulig situasjoner som mulig.

Utviklet for å minimere belastningen

Skade fra vibrasjoner ved bruk av verktøy er en vanlig årsak til sykefravær i bygg- og annleggsbransjen*. I utviklingen av nye verktøy streber vi etter å forårsake minst mulig vibrasjon i hendene som mulig. Dette gjelder for flere av produktgruppene våre, som hammere, sager og slegger.

Ulike verktøy - ulike ergonomiske kraV

Ikke alle verktøy forårsaker vibrasjoner, men de burde likevel være ergonomiske å bruke. En blyant og en slegge har derimot ulike ergonomiske utfordringer. Uansett verktøy er det øverst på vår liste å finne det mest komfortable og ergonomiske designet. På den måten kan du fokusere på det du gjør best - skape minner med hendene.


*Kilde: https://www.prevent.se/arbetsliv/halsa/2018/verktygen-som-orsakar-vibrationsskador/

Utforsk mer

Jeg har alltid vært interessert i å prøve ting som er ansett som vanskelig.

En behagelig lukt av høvlet treverk treffer meg i det jeg går inn i verkstedet der håndverkeren Petter Gantelius arbeider med å restaurere vinduer. Vindusrammene henger pent ned fra taket og venter på sin tur til å gjennomgå en kjærlig restaureringsprosess.

Les mer om vindurestaurerer Petter Gantelius

Built by hand

Det finnes mange verktøy du ikke skal undervurdere, men det virkelige håndverket kommer fra hendene dine.

Det er der minner skapes.

Se, les og blir inspirert av interessante håndverkere

Spør oss