Partner login

Hultafors friluftskniv OK4 har blitt belønnet med Red Dot Design Award.

Hultafors - Norge

Den etablerte verktøyprodusenten Hultafors lanserte i fjor sine første produkter fullstendig rettet mot friluftsliv med to nye friluftskniver. Nylig ble det kunngjort at OK4 modellen ble tildelt den internasjonale designprisen Red Dot Award for 2017.

Det var i august 2016 Hultafors presenterte sine nye friluftskniver. Mottagelsen blandt friluftentusiaster var veldig positiv og når vinnerene av Red Dot Award 2017 nylig ble avslørt - ble det klart at Hultafors friluftskniv OK4 ble belønnet for ditt produktdesign. .

- Først og fremst er vi veldig glade for mottagelsen på våre friluftskniver fra våre brukere. Prisen ser vi på som et æresfylt bevis på at vi virkelig er på rett vei med denne typer produkter, sier Nikita Golovlev, sjefsdesigner hos Hultafors Group.

brukernes ønsker fikk påvirke prosessen

Det hele begynte når Nikita og hans designteam innså at Hultafors håndverkskniver har blitt populære i friluftskretsene. Ettersom man lenge har arbeidet for å designe spesialkniver for ulik type bruk var det logisk å ta kontakt.

- Vi hadde tett dialog med erfarne friluftsmennesker og lyttet til deres behov og ønsker, sier Nikita Golovlev.

Kraftige blad for tøff bruk 

Resultatet ble OK1 og den nå Red Dot-belønnede OK4. To kniver utformet for friluftslivet. Begge med 3 mm kraftige blad i japansk knivstål med skandinavisk sliping. Bladet har sort EPD-belegg som beskytter mot rust og den slipte ryggen er utformet for bruk av tennstål.  

- Friluftsfans kommer til å være veldig fornøyde med at hver kniv har en tang på hele 82 mm for å tåle tøff bruk, sier Nikita Golovlev.

Publisert 10 april 2017.

Spør oss