Partner login

Friluftskniver

Hultafors - Norge

Den økende interessen for friluftsliv og utendørsaktiviteter har inspirert Hultafors til å utvide sitt sortiment håndverkskniver med to friluftskniver, OK1 og OK4. Under utviklingen av de to knivene har vi hatt tett dialog med friluftsmennesker og er laget for bruk i naturen.

Kniver utviklet for friluftsliv

Det moderne, høyteknologiske samfunnet har utløst en økt interesse for utendørs, off-line aktiviteter.

- Vi kan stolt presentere to friluftskniver som er utviklet i samarbeid med friluftsmennesker, sier Nikita Golovlev, sjefsdesigner hos Hultafors Group.

Japansk stål med skandinavisk sliping

De to friluftsknivene fra Hultafors, OK1 og OK4, er begge produsert i 3 mm tykt japansk stål med skandinavisk sliping for langvarig skarphet. En elektroforetisk overflatebehandling (EPD) beskytter bladet mot rust, og på knivryggen kan man bruke tennstål.

- Vi håper at friluftsmennesker har lyst til å ta med våre kniver ut i naturen, sier Nikita Golovlev.

Til de tøffe oppgavene utendørs

Kraftig og slitesterk friluftskniv med stort håndtak, designet for de mest krevende oppgavene. Det store håndtaket er produsert i ekstra slitesterk PP-plast og et 80 mm lang tank inn i håndtaket gjør kniven robust og tåler da ekstra mye belastning.

Knivbladet er produsert i 3,0 mm japansk stål med skandinavisk sliping og herdet til 58-60 HRC, som gjør at denne kniven tåler mye.

Den slitesterke beltestroppen i tekstil kan brukes på belte opp til 80 mm bredt, og er utstyrt med holder til tennstål. Eggen har skandinavisk sliping som gir optimal skarphet og er ideell å slipe.

Elektroforetisk overflatebehandling (EPD) reduserer risikoen for rust. Slipt knivrygg til tennstål samt slipt ryggrad på bladet til bruk på tennstål og lasergravert skala optimalisert for utendørst bruk.

Den perfekte turkamerat.

Friluftsliv OK1

Allsidig og kraftig

En friluftskniv må være holdbar og robust. Derfor har OK4 et 3,0 mm knivblad i japansk stål med skandinavisk sliping som er herdet til 58-60 HRC, og bladet går 82 mm inn i håndtaket.

Håndtaket er produsert i ekstra slitesterkt PP-plast med friksjonsgrep i Sanoprene som gjør at du har god kontroll på kniven. Eggen har skandinavisk sliping som er optimal å slipe og har god skarphet. Du kan bruke tennstål på knivryggen.

For bedre motstand mot rust har bladet en elektroforenisk overflatebehandling (EPD). Den kraftige beltestroppen i tekstil kan brukes på opp mot 80 mm bredt belte og har ekstra holder til tennstål.

Kom deg ut på tur!

Friluftskniv OK4

Lett å holde, effektiv å bruke

Gjør opp ild, lett og enkelt, i all slags vær. Du trenger ikke kjempe med våte fyrstikker lenger hvis du har Hultafors Tennstål lett tilgengelig i holderen på våre friluftskniver.

Ekstra slitesterkt og tykt tennstål for bedre funksjon og effektivitet. 100 mm langt, 10 mm tykt og kan brukes i all slags vær. Gnistene som oppstår er ca 3000 °C. Skal bruks mot ryggen av Hultafors friluftskniver (OK1 og OK4) som har tennstålholder på hylsteret.

Tennstål FS

Utforsk mer

Velg riktig kniv

Hultafors sine slitesterke håndverkskniver er spesialisert mot ulike arbeidsoppgaver.

Finn kniven som passer deg

Ut i naturen

Vi tror på inspirerende opplevelser. Ta en pause fra hverdagen og kom i kontakt med naturen igjen. Vi er stolte av å kunne bidra!

Se vår Outdoor nettside her

Spør oss