Partner login

Lett hammer sliter mindre på kroppen

Hultafors - Norge

Lett hammer sliter mindre på kroppen. Skadelige vibrasjoner som forekommer i skallen kan overføres til skaftet og hånden. Denne vibrasjonsenergien kan reduseres ved at støtbølgen brytes og reflekteres før den når skallens bakre ende.

Hultafors hammer tc

Hultafors har gjennom måling av muskelaktivitet (EMG) påvist at belastningen på musklene øker jo tyngre hammeren er. Andre studier har vist at muskelaktiviteten øker dersom en må klemme rundt skaftet med stor kraft.

Måling EMG muskel aktivitet ved bruk av hammerVed å holde hammerens totale vekt på et lavt nivå og tilpasse skaftets størrelse og utforming kan en redusere belastningsskader.

En lett hammer kan svinges raskere enn en tung, og dette gir mindre kroppsbelastning med den samme arbeidseffektivitet. Vil en spare kroppen, skal en derfor utfra arbeidssituasjonen alltid velge en så lett hammer som mulig.

Hvordan påvirker et hammerslag kroppen?

Overbelastning av musklene ved bruk av hammer kan føre til tennisalbue.Når hammeren svinges, engasjeres muskelgrupper helt fra skulderen og ned i hånden. Overbelastning i muskler kan gi betennelse i spesielt utsatte muskelfester. Tennisalbue (epicondylit) er en slik uskelfestebetennelse.

Musklene i underarmen styrer håndens bevegelser, sener forbinder disse musklene med fingrene. I håndleddet går senene sammen med nerver gjennom en trang passasje, som kalles karpaltunnelen.

Når en hamrer, knytes senene mot hverandre, og mot vevet som ligger rundt. Etter en lang arbeidsøkt kan en betennelse oppstå, med et farlig trykk på nervene som konsekvens.

Imagecaption=Betennelse kan føre til karpaltunnelsyndromDette kalles karpaltunnelsyndrom, og må ofte opereres. Smerten i hånden kan komme umiddelbart, noen timer eller dager etter belastningen..

velg riktig størrelse på skaftet.

Et ergonomisk skaft er formet slik at størrelse, form, mønster og materialvalg gir rett friksjon og et avslappet grep. Forutsatt at brukeren velger rett størrelse på skaftet, minskes belastningene på sener og muskler. Hultafors hammer TC

Når vi utvikler hammere går vi ut ifra at brukeren skal belaste sin kropp så lite mulig, og samtidig arbeide effektivt. Ingen hammer kan få belastningsskader som allerede er oppstått til å forsvinne, og ingen produsent kan garantere at belastingsskader ikke vil forekomme.

"Som ergonom er jeg spesialist på det arbeidende menneskets muligheter og begrensninger. Risikoen for arbeidsskader er spesielt stor hvis man holder hardt i verktøyet, arbeider lenge og i feil stilling. Imagecaption=Olle Bobjer, Ergonomist ved Ergonomi & Designgruppen

Kroppsdeler som er spesiellt utsatte er hånd, håndledd, albue og skuldere.

Det er bra at det finnes verktøy, som tåler tøffe tak, samtidig med at de sliter mindre på brukeren.

Vi tilbyr skaft i ulike materialer, produsert i hickory eller stål

Metallskaftene har alle et riflet gummihåndtak for å oppnå best mulig grep.

En snekker hammer som er snill mot kroppen

  1. Riktig vinkel og form på slagfaten.
  2. Smidd i ett stykke og stålhåndtak med I-profil.
  3. Ergonomisk utformet skaft i to størrelser, Large og X-Large..
  4. Tynn, sterk klo for lettere å komme til uten å sitte merker. Dessuten er kloen avrundet for at den ikke skal rive i buksene.
  5. Vibrasjonsdempende uretanplugg demper rekylen og reduserer skadelige vibrasjoner i håndtaket..
  6. Ergonomisk utformet håndtak med markant endestopp i to størrelser.

Spør oss