Partner login

Ergonomi og sikkerhet

Hultafors - Norge

Saging for hånd er en ferdighet. For å sage så effektivt og sikkert som mulig må du tenke på en del ting. Her kommer en enkel guide for hvordan du kan forbedre sagingen. Følger du disse tipsene vil du ikke bare få bedre ytelse, men også redusere belastningen på kroppen.

hold et mykt grep

Hold et mykt, men godt grep rundt håndtaket. Dette vil gjøre at du ikke bruker like mye kraft og belastningen på hånden blir mindre, samtidig som du orker sage lengre.

la sagen gjøre jobben

Det å provosere sagen ved å dytte ekstra hardt virker bare mot sin hensikt og gjør deg mindre effektiv. Du bør heller fokusere på å styre sagen og la tennene gjøre jobben.

bruk sagens vekt

Dra fordel av sagens egen vekt som vertikal belastning/trykk, det er ofte nok for å få et godt resultat.

endre vinkelen

Hvis du fortsatt føler at hvert sagtak bør gi mer resultat, prøv å juster vinkelen på sagbladet og sørg for at den er på linje med kuttet du ønsker lage. Det kan også hjelpe å endre vinkelen du starter med, for eksempel start med en skarpere vinkel og juster den da du nærmer deg slutten.

Utforsk mer

Sager med presisjon.

Vi tilbyr et komplett sortiment sager i høy kvalitet med ergonomisk design og den nyeste slipe-teknologien. Uansett hvilken oppgave du skal utføre har vi sagen for deg.

Les mer om våre sager

Hvordan vi ble eksperter på sager

Det kreves en ekspert for å bli en ekspert. Som vi vet stiller proffen høye krav til en sag og vi involverte de derfor i utviklingen av våre nye sager. Det tok ikke lang tid før vi innså at en veldig god sag trenger tre ting; Effektiv sliping, finne de rette vinklene og en god balanse.

Les om vår vei til skarpe sager

Designet for å forenkle proffens hverdag

En god sag handler i stor grad om effektivitet. Vi presenterer stolt sagen som er utviklet sammen med profesjonelle brukere - HBX - vår fineste og mest presise håndsag. HBX Håndsagen har mange egenskaper designet for å gjøre hverdagen til proffen enklere - fra hvordan bladet er slipt til hvordan sagen oppbevares.

Les mer om HBX sagen

Spør oss