Partner login

Kjøpsguide - Fem ting å se etter ved kjøp av sag

Hultafors - Norge

Om du er en profesjonell håndverker eller en DIY entusiast og uansett hva du skal sage i, så vil disse generelle retningslinjene for kjøp av sag hjelpe deg spesifisere dine krav og behov.

1. et godt grep

Et godt grep er essensielt for presisjon og kontroll. Velg en sag med håndtak som passer størrelsen på hånden din, hvis håndtaket er for stort vil du miste kraft og redusere presisjon. For optimal ytelse bør du velge en sag med et ergonomisk håndtak. Bruker du sagen utendørs bør håndtaket ha gummibelegg slik at det ikke blir glatt om det blir vått.

2. tykkelsen på sagbladet

Generelt sett gir et tykkere sagblad et stivere blad, som gir bedre presisjon og ytelse. Men noen ganger trenger du mer fleksibilitet eller et tynnere kutt, for eksempel ved møbelsnekring. Da er det viktig med riktig balanse mellom fleksibilitet og geometrien på tennene.

3. geometrien på tennene må passe dine behov

Sørg for at tennene på sagen er skarpe og at geometrien på tanningen passer dine behov. For eksempel betyr 3-trinns sliping, slik som våre HBX håndsager har, at tennene slipes i tre ulike vinkler og resulterer i en mer effektiv sag som krever mindre kraft for å lage presisjonskutt. En tradisjonell Japansag (Ryoba) derimot har to sider med sagtenner for å kunne sage både på tvers og langs med trefibrene - Cross-cut og Rip-cut - som er optimalt for møbelsnekring.

4. Bladbeskyttelse

En god bladbeskyttelse handler om å beskytte både deg selv og omgivelsene. For å øke sannsynligheten for at den blir brukt og ikke bare ender opp i søpla, er det viktig med et brukervennlig design. Som et bonus vil bladbeskyttelsen også få sagen til å vare lengre.

5. saging i metall

Når du sager i metall er høy bladspenning avgjørende, både for å ikke ødelegge sagen og sikre rett kutt. For optimalt resultat, velg en sag som tillater bladspenn på minst 8000 Newton.

For å finne sagen som passer deg og ditt arbeid best, les vår guide her.

Utforsk mer

Hvordan ta vare på sagen din

Ved regelmessig bruk vil til slutt sagen slites ut. Men det er måter du kan forlenge levetiden til sagen, her er våre beste tips.

Les mer om hvordan ta vare på sagen

Hvordan sage sikkert og effektivt.

Sage for hånd er en ferdighet ikke alle har. Vi har satt sammen en enkel guide for hvordan du kan sage mest mulig sikkert, effektivt og ergonomisk.

Lær mer om ergonomisk saging

Sager med presisjon.

Vi tilbyr et komplett sortiment sager i høy kvalitet med ergonomisk design og den nyeste slipe-teknologien. Uansett hvilken oppgave du skal utføre har vi sagen for deg.

Les mer om våre sager

Spør oss