Partner login

Veien til skarpe sager

Hultafors - Norge

Profesjonelle håndverkere krever en god del av sagen. Det handler i bunn og grunn om produktivitet og presisjon; Evnen til å sage raskt, rett og sikkert med garantert fine kutt hver gang. Disse kravene var også utgangspunktet for oss i Hultafors da vi begynte utviklingen av håndsagene.

Velg riktig sag.

Vår sortiment består av flere ulike håndsager; baufilbuer, buesager og flere ulike spesialsager for saging i ulike typer materialer, som metall, betong, tre, gips og plast. Se vår guide for å finne sagen du trenger.

Utforsk vårt sortiment sager

Det tok ikke lang tid før vi innså at for å utvikle banebrytende sager måtte vi utvikle en ny type sliping - den beste slipingen - for å møte kravene til profesjonelle håndverkere. Siden dette var ukjent terreng måtte vi lære mye på egenhånd.

Søket etter optimal geometri

Først forstod vi at vi måtte lage en unik, eksepsjonell geometri på tanningen, men hva er optimal geometri? Og hvordan kan vi finne ut av det? Disse spørsmålene utfordret oss til å bygge en unik testmaskin, hvor vi kunne sammenligne ulike prototyper og eksisterende modeller. Vet å sage gjennom et spesifikt testmateriale kunne vi måle ulike parametere, som kraft og antall drag.

For hver test kom vi et skritt nærmere den optimale geometrien på sagtennene, som resulterte i en 3-trinns sliping hvor tennene slipes i tre forskjellige vinkler. Dette unike designet sikrer en mer effektiv sag som krever mindre kraft for å lage presise kutt uten å flise.

I tillegg gjorde vi vurderinger for å forbedre og sikre effektivitet ytterligerer. Basert på disse testene utviklet vi vår egen voksbasert pulverlakk, som både er mer effektivt og miljøvennlig enn tradisjonelle belegg.

finne den perfekte vinkelen

Under utviklingsprosessen gjorde vi også mange eksperimenter på jakt etter den perfekte vinkelen mellom håndtaket og sagbladet. Disse eksperimentene inkluderte flere tester for hånd samt bruk av testmaskinen for verifikasjon. Til slutt kom vi frem til den rette vinkelen for å sikre optimal balanse mellom kraft og antall drag for best mulig opplevelse.

For å ytterligere øke den ergonomiske opplevelsen utviklet vi et ergonomisk håndtak som sikrer optimalt grep og presisjon. Sagen er også laget med avtagbart sagblad for optimal resirkulering.

hjelp fra ekspertene

Under utviklingen av våre nye håndsager fikk vi hjelp fra de virkelige ekspertene, profesjonelle håndverkere. Som alltid, det å engasjere de virkelig proffe er det som gjør det mulig for oss å designe verktøy som forenkler deres hverdag. Fra begynnelsen til produktet er ferdig ga de oss uvurderlig tilbakemelding som bidro i stor grad til designet på vår første sag - HBX Håndsagen, som ble lansert i 2015.

en unik bladbeskyttelse

Noe vi fikk høre fra nesten alle proffene var at bladbeskyttelsene som fantes var veldig dårlige, faktisk så dårlige at ingen egentlig brukte de. Dette tok vi som en utfordring og vi besluttet å utvikle en bladbeskyttelse som beskyttet både brukeren og omgivelsene, samt var brukervennlig.

Dette resulterte i en robust bladbeskyttelse som du enkelt og raskt kan ta av og på med en hånd. Denne unike bladbeskyttelsen beskytter ikke bare sagen ved oppbevaring eller transport, men også deg seg og omgivelsene.

kontinuerlig forbedring

Erfaringen vi fikk etter utviklingen av HBX Håndsagen har vært grunnlaget for utviklingen av hele sortimentet med sager, som består av baufilbuer, buesager og flere ulike spesialsager som kan sage i flere ulike materialer som metall, betong, tre, gips og plast.

For å finne ut hvilken sag som best passer deg og ditt arbeid, ta en titt på vår guide.

Utforsk mer

Designet for å forenkle proffens hverdag

En god sag handler i stor grad om effektivitet. Vi presenterer stolt sagen som er utviklet sammen med profesjonelle brukere - HBX - vår fineste og mest presise håndsag. HBX Håndsagen har mange egenskaper designet for å gjøre hverdagen til proffen enklere - fra hvordan bladet er slipt til hvordan sagen oppbevares.

Les mer om HBX sagen

Fem ting du bør se etter når du kjøper sag.

Uansett om du er en profesjonell håndverker eller en DIY entusiast vil disse tipsene hjelpe deg med hvilke egenskaper du skal se etter ved kjøp av ny sag.

Se vår kjøpsguide

Velg riktig sag.

Vår sortiment består av flere ulike håndsager; baufilbuer, buesager og flere ulike spesialsager for saging i ulike typer materialer, som metall, betong, tre, gips og plast. Se vår guide for å finne sagen du trenger.

Utforsk vårt sortiment sager

Spør oss