Partner login

Bjørk, aluminium eller glassfiber

Hultafors - Norge

Meterstokken kommer i ulike materialer - aluminium, glassfiber og tre. Hvilket materiale du bør velge kommer an på miljøet den skal brukes i.

I tillegg til vår klassiske meterstokk produsert i bjørk, tilbyr Hultafors også meterstokker i andre materialer. Her er noen ting du bør tenke på når du skal velge meterstokk.

Er varme eller løsemiddel en del av din arbeidsdag?

Aluminium er et materiale som er motstandsdyktig mot fukt, varme og slitasje. Disse kvalitetene er verdsatt av håndverkere som arbeider med sveising, eller utfører arbeidsoppgaver i nærheten av varme eller løsemiddel. Våre meterstokker i aluminium er derfor et opplagt valg for disse.

Arbeider du under fuktige forhold?

Dersom det meste av arbeidsdagen din tilbringes i fuktige miljøer, som for eksempel bad, eller om du arbeider med muring, maling eller gips; trenger du en meterstokk som tåler vann over tid. Våre meterstokker produsert i glassfiber er motstandsdyktige mot fukt og har blitt en favoritt blandt de som arbeider under fuktige forhold.

Får du gåsehud bare av tanken på et lite stykke treverk?

ved siden av nøyaktigheten og at den tåler en vanlig arbeidsdag, har det noe å si hvordan meterstokken føles i hånden? Hvis du mener det er den klassiske meterstokken, produsert med treverk i svensk kvalitet, ditt beste valg. Ingen annen meterstokk føles så glass, lett og samtidig sterk som meterstokken produsert i Hultafors.

Se etter trekanten

På alle tommestokker fra Hultafors er det en rød trekant. I den står bokstavene KHJK, initalene på grunnleggeren Karl Hilmer Johansson Kollèn.

Dette er altså ingen varseltrekant. Den bør absolutt være tilstede på tommestokken du holder i. Har den ikke trekanten på seg er den ikke fra Hultafors, og vi kan ikke garantere kvaliteten.

Tommestokk eller meterstokk?

Den har jo ofte ikke lenger gradering i tommer. Derfor kaller vi den også meterstokk.

Selvfølgelig er det en meterstokk

Den røde enden

Den røde enden på Hultafors tommestokken som stikker opp fra tommestokklommen har lenge vært et kjennetegn på en proff. Siden den ble oppfunnet i 1883 har tommestokken påvirket designen på arbeidsbukser og er den dag i dag førstevalget når det skal måles.

Du vet når du er proff.

Slik lager vi tommestokken din

I tommestokkfabrikken i Hultafors produseres den klassiske tommestokken i lys glassbjerk med rødmalte ender. Alle deler produseres i fabrikken i en effektiv organisering av dyktige fagfolk.

Slik lages Hultafors tommestokken

Først bygger vi maskinene

Er man først er det ingen man kan følge og ingen deler som kan bestilles. Derfor har vi på Hultafors alltid vært stolte av å gjøre alt selv.

Vi har alltid bygget våre egne maskiner

Spør oss