Partner login

Tommestokken du kan kjenne igjen med bind for øynene

Hultafors - Norge

Den røde enden på Hultafors tommestokken som stikker opp fra tommestokklommen har lenge vært et kjennetegn på en proff. Siden den ble oppfunnet i 1883 har tommestokken påvirket design på arbeidsbukser, og er fremdeles førstevalget når noe skal måles. 

Hultafors grunnleggeren Karl Hilmer Johansson Kollèn oppfant tommestokken i 1883 og siden den gang har Hultafors uavbrutt produsert tommestokker. Snart fullfører vår tommestokk sin 12. tur rundt jorden. Dermed har vi produsert totalt 480 millioner meter tommestokk.

presisjon i over 130 år

Fantastisk selvfølgelig, men også et tegn på hvor vellykket en smart idè kan være. Ikke minst om man regner over 130 år med stadig forbedringer. For selv om dagens tommestokk stort sett er identisk med Karl Hilmers klassiske oppfinnelse, så har det blitt utført små forbedringer.

Du vet når du er proff.

Du kan føle det. En proff vil kjenne igjen Hultafors tommestokken selv med bind for øynene. Den ligger riktig i hånden og har tydelig smidige ledd.  

Hvorfor du skal bruke Hultafors tommestokken trenger vi sjelden fortelle proffen. De vet. Men hvordan en tommestokk lages - det er det ikke alle som vet.

Slik lager vi tommestokken din

I tommestokkfabrikken i Hultafors produseres den klassiske tommestokken i lys glassbjerk med rødmalte ender. Alle deler produseres i fabrikken i en effektiv organisering av dyktige fagfolk.

Slik lages Hultafors tommestokken

Først bygger vi maskinene

Er man først er det ingen man kan følge og ingen deler som kan bestilles. Derfor har vi på Hultafors alltid vært stolte av å gjøre alt selv.

Vi har alltid bygget våre egne maskiner

Riktig materiale for oppgaven

Foruten vår klassiske tommestokk i tre tilbyr også Hultafors tommestokker i aluminium og glassfiber.

Bjørk, aluminium eller glassfiber

Tommestokk eller meterstokk?

Den har jo ofte ikke lenger gradering i tommer. Derfor kaller vi den også meterstokk.

Selvfølgelig er det en meterstokk

Spør oss