Partner login

Meterstokker utviklet med erfaring

Hultafors - Norge

Du kan se, høre og føle at det er originalen.

Karl-Hilmer Johansson Kollén konstruerte den nå så kjente meterstokken i 1883. Han var kjent for å være særdeles nøyaktig når det gjaldt kvalitet - noe som fortsatt preger virksomheten.

Vår produksjon av meterstokker kontrolleres av et kvalitetssystem som er sertifisert i henhold til ISO 9001.

Utviklet med erfaring.

Erfaring, kunnskap og utvikling sammen med våre håndverkere har gjort våre meterstokker markedets mest etterspurte. Du vet når en meterstokk kommer fra Hultafors. En håndverker merker alltid forskjell.

Bruk og miljø.

Hultafors folding rule in handHultafors meterstokk brukes til å måle lenger. Ved bruk folder du meterstokken ut til ønsket lengde. Skalaen er i centimeter og millimeter eller tommer. De nominelle lengdene er 1 og 2 meter.

Meterstokken er produsert for bruk i normale innendørs- og utendørs miljøer. Referansetemperaturer er 20°C. Meterstokken må ikke utsettes for fukt eller flytende væske over lengre tid, ettersom dette kan påvirke materialet.

Nøyaktig måling– EU Klasse III.

Alle våre tre-, glassfiber- og aluminiummeterstokker graderes
med den største nøyaktighet og oppfyller EUs krav for "Klasse III, leddede meterstokker".

Det betyr at en 2-meters meterstokk har et maksimalt avvik på ±1,4 mm og en 1-meterstokk
±1 mm. Målet over ledd har et avvik på høyst ±0,5 mm.

TOLERANSE FOR MÅLEVERKTØY EU KLASSE III
EU Klasse III 1 m 2 m over ledd
Meterstokk tre ±1,0 mm ±1,4 mm ±0,5 mm
Meterstokk, glassfiber ±1,0 mm ±1,4 mm ±0,5 mm
Meterstokk, aluminium ±1,0 mm ±1,4 mm ±0,5 mm

Produsert etter høye krav.

Under produksjonen fotograferes hver meterstokk to ganger med et høyhastighetskamera. Første gang sorterer vi bort stikker med kvister og tverrtre.

Etter gradering fotograferes stikken for andre gang, og skalaens utforming og tilstand kontrolleres. Produksjon av meterstokker styres av et kvalitetssystem som er sertifisert i henhold til ISO 9001.

Velg riktig materiale.

Downey birchÅ produsere meterstokker er som å feire jul - du starter med å velge det beste treet. Når det gjelder meterstokker, er glassbjerk det beste. Det er en tresort som vokser i et belte fra Varmland i Sverige til Karelen i Russland.

Vekstbetingelsene her gir treet den kvaliteten som skal brukes til å produsere meterstokker. I tillegg produserer vi også meterstokker i glassfiberforsterket polyamid og eloksert aluminium, slik at du kan velge det materiale som egner seg best til ditt arbeide.

Leddene er fremstilt av svensk stål, og oljet på tre punkter for å tilføre de førsteklasses egenskaper. Stålet er varmebehandlet og epoxylakkert for beskyttelse mot rust.

Et kvalitetsledd skal takle at meterstokken foldes ut og brettes sammen 15 000 ganger uten at den går i stykker. Hultafors har oppfunnet et kaldvalset ledd, som oppfyller alle tekniske krav og er beskyttet mot rust.

Folding rule jointVi bruker vannbasert lakk for å redusere miljømessige skader. Vi foretar også løpende tester av motstandskraften mot skitt og fukt i henhold til et system som er utviklet spesielt for møbler.

Hultafors photograph each folding rule twiceKvalifiserte medarbeidere.

For å sikre en velfungerende kvalitets- og presisjonskontroll gjennomgår Hultafors produksjonspersonell løpende utdannelse og trening.

Det er ikke kun måleresultatene som løpende analyseres, Hultafors kontrollerer også at prosedyrene er implementert og følges opp av produksjonspersonale.

Utvikling av maskiner.

Hultafors tekniske avdeling designer og bygger alle maskinene som brukes til produksjon av meterstokker i Hultafors. Vi er stolte av å arbeide med og utvide våre produksjonsenheter i Sverige og Romania.

For å kunne fortsatt være verdensledende streber vi hele tiden å utvikle vår produksjon. Vi sikrer dette ved å utvide og effektiviserer våre produksjonslinjer. I dag går ca 85% av vår samlede produksjon til eksport i hele verden.

Spør oss