Partner login

Hvordan velge riktig vater

Hultafors - Norge

Syntes du det er for mange vater å velge mellom? Her er en guide for å gjøre det litt enklere.

Det finnes mange produsenter av vater på markedet. Vi i Hultafors vil tro at våre vatere er vanskelig å slå. Ta oss ikke bare på ordet, gjør gjerne dine egne sammenligninger.

Vi mener det er noen viktige aspekter du bør tenke på for å få et bra vater.

Libellene

Begynn med libellene; vateret bør ha uknuselige blokklibeller. Selvlysende reflektorer og forstørrelsesglass er viktige egenskaper for å gjøre avlesning enklere i dårlige lysforhold.

Du vil se at libellene ikke blir påvirket av kulde eller statisk elektrisitet.

Lav toleranse

En indikasjon på kvaliteten er produksjonstoleransen. Toleransen bør spesifiseres for nivellering både i normalposisjon og opp ned.

Kraftig profil

Profilens vekt bør være over 500 g/m for å garantere god styrke. Profilen bør også ha støtdempende endeklosser som beskytter dersom du mister vateret.

Riktig følsomhet

Sist, men ikke minst, bør du velge et vater med en følsomhet som passer arbeidsoppgaven. En følsomhet på 10 mm/m er det optimale på et allsidig vater. Noen arbeidsoppgaver krever et mer spesialverktøy, f.eks. montering av dørkarmer. Til slike oppgaver anbefaler vi et vater med en følsomhet på 1 mm/m eller 2 mm/m som gir deg den nøyaktigheten du trenger.

Ønsker du et vater som oppfyller alle disse kravene? Da må du velge et Hultafors vater.

Utforsk mer

Libella 2000 - Vater som kan forlenges.

Et vater kan være for langt, for kort eller for upresist. Så har du Hultafors sin Libella 2000 - et vater som kan utvides fra 310 mm til 3100 mm, og er 5 ganger så følsomt som et standard vater.

Et vater som kan forlenges

MST - Vårt mest følsomme vater.

MST vateret er vårt kraftigste og mest følsomme vater. Uknuselige blokklibeller som er UV-bestandig og tåler temperaturendringer, med 30 % forstørrelsesglass og selvlysende reflektorer for enkel avlesning.

Lær mer om MST 180

HV & PV - Presisjonsvater.

For profesjonelle håndverkere er et godt vater avgjørende for å gjøre en god jobb. Et verktøy du skal kunne stole på og sikrer at du leverer kvalitetsarbeid.

Presisjonsvater til proffen

Vater i lommestørrelse.

Hultafors minivater MPL og MPL magnetisk passer i lommen, noe som gjør de til den perfekte følgesvenn i arbeidsdagen.

Les mer om minivater

Spør oss