Partner login

Libella 2000

Hultafors - Norge

Noen vater kan være for lange, for korte eller for upresiste. Men så har du Hultaford Libella 2000 - et vatersystem som kan utvides fra 310 mm til 3100 mm, og er fem ganger så følsomt som et standard vater.

La oss bryte alle fordommer om hva er vater kan brukes til

Erfarne håndverkere vil kjenne det igjen med en gang. Med det røde, formstøpte aluminiumshuset er Libella 2000 lett å se. Det er kun 310 mm langt og enkelt å bruke der det er lite plass. Den største fordelen med Libella 2000 er muligheten for å utvide den med vaterskinner. Med den riktige kombinasjonen kan Libella 2000 bli opp til 3100 mm.

- Med Libella 2000 får du mange forskjellige vaterlengder i ett og samme verktøy og samtidig få overlegen presisjon og følsomhet, sier Håkan Carlsson, produktansvarlig hos Hultafors.

Libella 2000 med vaterpasskinne

Uknuselige blokklibeller

Hultafors Libella 2000 har et planfrest aluminiumshus. Den er utstyrt med to uknuselige blokklibeller med forstørrelsesglass og selvlysende reflektor for lett avlesning i svak belysning. Blokklibellenes radie er 1000 mm sammenlignet med stardard libeller på 200 mm.

- Det betyr, at Libella 2000 er fem ganger mer følsomt, hvilket gjør det ideelt til oppgaver som krever presisjon som f.eks ved monering av dørkarmer, forklarer Håkan Carlsson.

Stor libelleradie

Kan utvides ti ganger

Libella 2000 er et vatersystem og ikke et vanlig vater. Vaterskinnene kommer i mange ulike størrelser: 600, 900, 1200, 1500 og 1800 mm, som gjør det mulig å utvide lengden på Libella 2000 opp til ti ganger.

- For å sjekke hellinger tilbyr vi en fallkile som gjør det enkelt å lager overflater med rett hellning, sier Håkan Carlsson, produktansvarlig hos Hultafors.

Vaterpasskinne

Utforsk mer

Hvorfor følsomhet har betydning.

Desto mer følsom libellen er, desto mer presist er vateret. Libellens følsomhet avhenger av hvor raskt boblen beveger seg når du løfter enden på vateret.

Lær mer og se vår video

Hvor nøyaktig er vateret ditt?

Produksjonstoleranse er summen av alle mulige småfeil som kan oppstå under produksjon. Toleransen avhenger av følsomheten og at denne verdigen skal være så lite som mulig.

Les mer og se vår video

5 fakta om libeller.

De væskefylte beholderne som gir korrekt avlesning kalles libeller. Væsken i libellen er en olje- og alkoholblanding som gjør at boblen kan bevege seg fritt.

Lær mer om libeller

Kjøpsguide

Syntes du det er for mange vater å velge mellom? Her er en guide som gjør valget enklere.

Se vår guide

Spør oss