Partner login

Libeller, vital del i et vater

Hultafors - Norge

De væskefylte beholderne som gir deg en rett avlesning kalles libeller. Væsken i libellen er vanligvis olje eller alkohol slik at luftboblen kan fritt bevege seg.

Libeller ser ganske like ved første øyekast, men utformingen og monteringen av libeller kan være ganske forskjellig på ulike merker. Dette har innvirkning på nøyaktighet og presisjon.

monteringen påvirker følsomhet

Måten libellen er montert i profilen avgjør hvor følsom den er for varme, kulde og slag. På de beste vatere er libellen montert med en spenn-kile, ultralydsveiset eller braketter for maksimal presisjon og holdbarhet.

Våre libeller er fylt med olje

Væsken i Hultafors libeller på vatere er en farget oljeblanding med lav viskositet. Dette gir boblen optimal bevegelsesfrihet og gjør den enklere å avlese.

En selvlysende reflektor bak libellen gjør avlesning i dårlig lys enklere.

Forstørrelsesglass forenkler avlesning

For å forenkle avlesningen har de ekstra små libellene på vatere en forstørrelseslinse slik at boblen blir større, og ringene som går rundt hele libellen gjør det enkelt å lese av i alle posisjoner.

påvirkes ikke av temperatur og uv-lys

Oljen i Hultafors libeller er veldig motstandsdyktig mot både ultrafiolett lys og temperaturenringer. Boblen beveger seg likt fra -20 ° C til + 60 ° C. Temperaturmotstanden forhindrer også dannelsen av små bobler i libellen ved slag.

ANTISTATiske  libeller for nøyaktighet

Statisk elektrisitet kan føre til at et vater viser feil. Derfor har Hultafors vatere antistatiske libeller.

Utforsk mer

Hvorfor lengden har betydning.

Vateret styrke er avhengig av profilens form og tykkelse, sammen med hullene til libellene.

Lær mer om profiler og endeklosser

Hvorfor følsomhet har betydning.

Desto mer følsom libellen er, desto mer presist er vateret. Libellens følsomhet avhenger av hvor raskt boblen beveger seg når du løfter enden på vateret.

Lær mer og se vår video

Hvor nøyaktig er vateret ditt?

Produksjonstoleranse er summen av alle mulige småfeil som kan oppstå under produksjon. Toleransen avhenger av følsomheten og at denne verdigen skal være så lite som mulig.

Les mer og se vår video

HV & PV - Presisjonsvater.

For profesjonelle håndverkere er et godt vater avgjørende for å gjøre en god jobb. Et verktøy du skal kunne stole på og sikrer at du leverer kvalitetsarbeid.

Presisjonsvater til proffen

Spør oss