Partner login

Sterke profiler og endeklosser som beskytter

Hultafors - Norge

Vateret styrke er avhengig av profilens form og tykkelse, sammen med hullene til libellene.Er hullene til libellene store, vil profilens holdbarhet være dårligere. Endeklossene er der for å beskytte profilen på vateret.

ALUMINIUM kombinerer holdbarhet med lav vekt

Aluminium er et vanlig profilmateriale fordi det kombinerer styrke og holdbarhet med lav vekt. Aluminium gir profilen ytterligere slitestyrke uten at den blir for tung. Profilens styrke testes ved å tilføre vekt fra oversiden (bøying) og fra kortsiden (spenn).

Hultafors tilbyr ulike typer profiler. Timeglassprofil gir bedre grep og boksprofil gjør profilen enda sterkere.

Hultafors tilbyr også vater med plastprofil som er et bra valg for murere ettersom sement ikke fester seg til plasten.

En sterk profil tåler mer trykk

Styrken på profilen kontrolleres for å se hvor mye den tåler av belastning fra oversiden og fra kortsidene. Vekt er en god indikasjon på profilkvalitet. Hultafors vatere veier alle mer enn 500 gram per meter.

endeklossene beskytter profilen

Ved fall eller slag er profilen beskyttet av slitesterke endeklosser. De er enkle å ta av og på.

Lengden betyr noe

Lengden på et vater har noe å si - desto lengre vateret er, desto mer nøyaktig er det. Benytter du et langt vater må du dobbeltsjekke at profilen ikke er bøyd eller skjev. For å oppnå mest mulig holdbare vatere utsettes de for ekstreme krefter i en rekke tøffe tester.

Selv et veldig bra vater kan være utilstrekkelig dersom det er for kort. Derfor tilbyr Hultafors vatere i mange ulike lengder slik at du har et som passer enhver situasjon.

Utforsk mer

5 fakta om libeller.

De væskefylte beholderne som gir korrekt avlesning kalles libeller. Væsken i libellen er en olje- og alkoholblanding som gjør at boblen kan bevege seg fritt.

Lær mer om libeller

Kjøpsguide

Syntes du det er for mange vater å velge mellom? Her er en guide som gjør valget enklere.

Se vår guide

Vateret historie.

Ingen vet akkurat når vateret oppstod, men det er kjent at romerne brukte vannbeholdere som primitive vater under oppbygging av deres berømte akvedukter.

Sånn startet det hele

Vater i lommestørrelse.

Hultafors minivater MPL og MPL magnetisk passer i lommen, noe som gjør de til den perfekte følgesvenn i arbeidsdagen.

Les mer om minivater

Spør oss