Partner login

Hva er toleranse?

Hultafors - Norge

Produksjonstoleranse er summen av alle mulige småfeil som kan oppstå under produksjonen. Toleranse er dermed avvik fra følsomhet, denne verdien er derfor ønskelig at er så liten som mulig.

Hultafors vater med blokklibeller

For mest nøyaktighet har de beste vaterene fra Hultafors bloklibeller. Hultafors blokklibekker har en definert indre kontur og er symmetrisk både rundt X- og Y-aksen.

toleranse for ulike posisjoner

Toleransen på alle libeller kalkuleres ut fra både normalposisjon og omvendt posisjon. Dette gjør det mulig med nøyaktig måling både ovenfra og og fra undersiden.

Hvordan måle fra undesiden

Husk at når du måler flater fra undersiden må du allid snu vateret opp ned. Dette sikrer at du alltid måler med undersiden av vateret siden dette er overflaten vateret er kalibrert mot.

Sertifisert i henhold til ISO 9001.

Hos Hultafors blir alle vatere kontrollert nøye før de forlater fabrikken.

For å garantere nøyaktigheten i våre vater er vår produksjonsprosess sertifisert i henhold til ISO 9001.

Utforsk mer

Libella 2000 - Vater som kan forlenges.

Et vater kan være for langt, for kort eller for upresist. Så har du Hultafors sin Libella 2000 - et vater som kan utvides fra 310 mm til 3100 mm, og er 5 ganger så følsomt som et standard vater.

Et vater som kan forlenges

Hvorfor følsomhet har betydning.

Desto mer følsom libellen er, desto mer presist er vateret. Libellens følsomhet avhenger av hvor raskt boblen beveger seg når du løfter enden på vateret.

Lær mer og se vår video

Hvorfor lengden har betydning.

Vateret styrke er avhengig av profilens form og tykkelse, sammen med hullene til libellene.

Lær mer om profiler og endeklosser

5 fakta om libeller.

De væskefylte beholderne som gir korrekt avlesning kalles libeller. Væsken i libellen er en olje- og alkoholblanding som gjør at boblen kan bevege seg fritt.

Lær mer om libeller

Spør oss