Et aluminiumspett til riving som river det meste

Vårt aluminiumspett til riving kombinerer de beste egenskapene til både en spikerutdrager og et brekkjern.

Inspirasjonen til aluminiumspett til riving fant vi i den amerikanske «Burke bar», som vanligvis brukes til riving. Vi syntes imidlertid at det var nokså tungt og uhåndterlig. Det originale verktøyet er produsert i stål, og håndtaket er firkantet, noe som gjør det ukomfortabelt å holde i. Det er tungt og ikke så ergonomisk å bruke, noe som øker risikoen for belastningsskader. Dette er spesielt viktig å unngå når man jobber over skulderhøyde.

La oss gjøre det bedre

Vi ønsket å lage et bedre verktøy som både er lett og ergonomisk. Skaftet er hult og produsert av aluminium med spesiallegering, noe som gjør det lettere enn den originale «Burke bar» i stål. Vårt spett veier bare 3,4 kg, mens originalen veier 6 kg.

Testing av designen

Så vi gikk for innovasjon og kunnskap og gjorde det vi gjør best i Hultafors. Vi snakket med folk som jobber i selskaper som hovedsakelig driver med rivingsarbeid. De som jobber med krevende riving og renovering hver dag og som vet hva de vil ha. De ga oss nyttige tips og tilbakemeldinger mens de testet aluminiumspettet til riving for oss, slik at vi kunne gå videre med å utvikle det til et Hultafors-verktøy.

En bedre klyse

Vi bestemte oss for å fokusere nøye på klysen, som også er lettere enn originalen. Det innovative designet til klysen sparer vekt, men er samtidig like sterk. Klysen, som er laget av herdet borstål, er bred og robust, men fortsatt tynn for best mulig tilkomst. Klysen er avrundet og har en vinkling som gjør og at du kan jobbe i en komfortabel posisjon uten å måtte trykke håndtaket ned mot underlaget. Det er vinklingen som gjør hele forskjellen i vår utforming av klysen. Den gir deg økt løftehøyde.

Klysen med spikerutdrager gjør den med andre ord til et utmerket alternativ til et brekkjern. Det lange håndtaket gir deg mer kraft og bedre rekkevidde. Lengden gjør det også enklere å jobbe i en mer ergonomisk stilling enn når man jobber med et kortere brekkjern.

Hvorfor bruke et aluminiumspett til riving?

Når bruker man et aluminiumspett til riving? Det ligger vel i navnet, men du kan for eksempel bruke det til å slå ned takplater, rive stendere fra hverandre eller rive forskalinger. Lengden gjør at aluminiumspettet til riving er komfortabelt å bruke når du skal rive opp gulv, både parkett- og laminatbord. Fjerne fliser på gulv og vegger. Spikerutdrageren gjør det enkelt å trekke ut store spikre overalt. Aluminiumspettet til riving er en utmerket kombinasjon av et brekkjern og en spikerutdrager.

Verktøy vi har snakket om

graphic