Alt du trenger å vite om målebånd

Båndtyper

1. Lakkert stålbånd

Et slagfast stålbånd dekt med et korrosjonsbeskyttende fosforlag som males gult eller hvitt. Skalaen beskyttes av et lag med matt polyesterlakk. Tåler kontakt med de vanligste løsemidlene, men bør ikke brettes. Er også tilgjengelig i rustfritt stål, som gjør båndet svært motstandsdyktig mot korrosjon og slitasje.

2. Nylonbelagt stålbånd

Et stålbånd dekt med et korrosjonsbeskyttende fosforlag som males gult. Skalaen beskyttes av et nylonbelegg. Behandlet med en ekstra tykk nylonmembran som gjør båndet ekstra slitesterkt. Tåler kontakt med de fleste kjemikalier, løsemidler og andre væsker. Kan også bøyes, vris og klemmes uten problemer.

3. Bånd av glassfiber

Et målebånd laget av glassfibertråder som er støpt i plast. Tåler kontakt med de fleste kjemikalier, fuktighet, vann og temperatursvingninger. Bånd av glassfiber kan bøyes, og det er lettere og mer fleksibelt å arbeide med. Båndet er ikke ledende, og derfor kan det trygt brukes når du arbeider i nærheten av strømkilder.

4. Bånd av rustfritt stål

Et dypetset kvalitetsbånd av rustfritt stål. Egnet for bruk på steder der det brukes mye løsemidler og kjemikalier. (Kun TR-serien.)

Båndstart

Lange målebånd

  1. Type A-start. Skalaen starter 100 mm inn fra den ytre kanten av kroken i enden. Brukes i hovedsak på lange målebånd som kan måle lengre avstander, og som normalt må betjenes av to personer. Tilgjengelig i modellene PL, PC og TR.

  2. Type B-start. Skalaen starter der kroken er festet til båndet. Perfekt når du skal måle ting på egen hånd. Tilgjengelig i modellene CC, CC F og SY.

  3. Type C-start. Skalaen starter ved den ytre kanten av kroken i enden. Perfekt når du skal måle ting på egen hånd. Tilgjengelig i modellene PL, YL og PC.

Korte målebånd

  1. Skalaen starter umiddelbart i enden. Passer perfekt til både innvendig og utvendig måling. Tilgjengelig i modellene BT, PR og SL.

Slik bytter du bånd i målebåndet

For at målebåndet skal vare lenger, bør du velge en modell som du kan bytte bånd i. Det er et smart valg for både lommeboken og miljøet.

Å kjøpe et nytt bånd til målebåndet koster rundt halvparten så mye som å kjøpe et nytt målebånd. Når du bytter båndet istedenfor å kjøpe nytt målebånd, sparer du både tid og penger.

Slik bytter du båndet

  1. Trekk ut hele båndet til du ser festet.

  2. Fjern det gamle båndet fra festet.

  3. Monter det nye båndet. Påse at det låses på plass.

  4. Trekk båndet sakte inn ved å holde det med én hånd.

Verktøy vi har snakket om

graphic