Kjøpeveiledning for vater

Er det for mange vatre å velge mellom? Her er en veiledning som gjør det enklere å velge.

Slik velger du riktig vater

Det er mange produsenter av vatre på markedet. Hos Hultafors liker vi å tro at det er vanskelig å slå våre vatre. Men du trenger ikke å stole på det vi sier. Det er bedre at du finner det ut på egen hånd.

Vi mener at det er flere ting du bør tenke gjennom for å være sikker på at du velger riktig vater.

Libellene

Start med libellene. Du trenger uknuselige blokklibeller. Selvlysende reflektor og forstørrelseslinse er viktige funksjoner for å sikre bedre lesbarhet uansett lysforhold.

Du bør påse at libellene ikke påvirkes av kulde eller statisk elektrisitet.

Lav toleranse

Produksjonstoleransen er en indikasjon på kvaliteten. Nøyaktigheten skal være oppgitt for bruk både på vanlig måte og når vateret er snudd.

Sterk profil

Profilen må veie mer enn 500 g/m for å være sterk nok. Ja, du bør også velge en modell med støtdempende endedeksler av gummi, slik at vateret ikke blir skadet hvis du mister det.

Riktig nøyaktighet

Og sist, men ikke minst må du velge et vater med nøyaktighet som passer til oppgaven. Nøyaktighet på 10 mm/m er optimalt for allround-vatre. Enkelte oppgaver krever mer spesialiserte verktøy, for eksempel når du skal montere en dørkarm. Til slike oppgaver anbefaler vi et mer nøyaktig vater, 1 eller 2 mm/m, slik at du får den presisjonen du trenger for å kunne oppnå et perfekt resultat.

Hvis du er på utkikk etter et vater som oppfyller alle kravene, kan du bare velge et vater fra Hultafors.

Verktøy vi har snakket om

graphic