Contact-Meter - En meterstokk som kan legges flatt mot overflaten

Har du hatt problemer med å måle med en klassisk meterstokk flatt på underlag? Contact-Meter har omvendt gradering og er alltid i kontakt med underlaget, selv om du måler korte avstander.

Contact-Meter har lenge vært en favoritt hos oss i vårt utvalg av meterstokker. Hvorfor er den så spesiell? På Contact-Meter er den metriske skalaen trykt på motsatt side av stikkene, sammenlignet med en standard meterstokk. Dette gjør at du kan plassere den flatt mot en overflate, selv når den ikke er helt brettet ut, noe som gjør det enklere å måle med god presisjon. Og det var slik den fikk navnet sitt – verktøyet er i kontakt med overflaten når du måler – derav navnet Contact-Meter.

To forskjellige materialer

Contact-Meter er tilgjengelig i tre og glassfiber. Akkurat som den klassiske meterstokken, er Contact-Meter produsert i Hultafors av tradisjonell dunbjørk. I tillegg så kommer den nå i glassfiber, som har den fordelen at det er mer motstandsdyktig mot fuktighet og lettere å holde ren hvis du jobber med mørtel eller betong. Og siden den bare inneholder et minimum av metalldeler, er den svært godt egnet for elektrisk arbeid.

Meterstokker i tre er mer fleksible, og mange synes ganske enkelt at de er mer behagelige å håndtere. Det er et spørsmål om smak, vil vi si. Vi vet også at hvis du prøver Contact-Meter, vil du mest sannsynlig ikke gå tilbake til den tradisjonelle modellen. Tør du å prøve den?

Det trekantede, røde symbolet

Alle tommestokker fra Hultafors er merket med en rød, likesidet trekant. I trekanten står det KHJK. Det er initialene til selskapets grunnlegger Karl Hilmer Johansson Kollén.

Hultafors sin grunnlegger, Karl Hilmer Johansson Kollén, fant opp tommestokken i 1883. Og siden har vi produsert tommestokker for fagfolk over hele verden.

Verktøy vi har snakket om

graphic