Tommestokker med erfaring

Du ser, hører og føler at dette er originalen.

Utviklet med erfaring

Karl-Hilmer Johansson Kollén fant opp den nå verdensberømte tommestokken i 1883. Han var kjent for å være pedantisk når det gjelder kvalitet, noe som fortsatt kjennetegner virksomheten vår i dag.

I dag er tommestokkproduksjonen underlagt et kvalitetssystem som er sertifisert i samsvar med ISO 9001.

Når du er proff - så vet du

Erfaring, kunnskap og utvikling i samarbeid med brukerne har gjort tommestokkene våre til de mest populære modellene på markedet. Du kjenner når du holder en tommestokk fra Hultafors. En håndverker kjenner alltid forskjellen.

Bruk og miljø

Tommestokken fra Hultafors brukes til å måle lengden. Tommestokken brettes ut til ønsket lengde. Skalaen er i centimeter og millimeter eller tommer. De nominelle lengdene er 1 og 2 meter.

Tommestokken produseres for bruk i normale miljøer utendørs og innendørs. Referansetemperaturen er 20 °C. Tommestokken må ikke utsettes for fuktighet eller væsker over lengre tid, da de kan påvirke materialene.

Nøyaktig måling – EU-klasse III

Alle våre tommestokker av tre, glassfiber og aluminium kalibreres for å sikre best mulig nøyaktighet, og de overholder EUs krav til «Klasse III, artikulerte målestenger».

Det betyr at en tommestokk på 2 meter har maksimalt avvik på ±1,4 mm, og at en tommestokk på 1 meter har maksimalt avvik på ±1 mm. Målingen over et artikulert ledd skal ikke ha avvik som er større enn ±0,5 mm.

Produsert etter strenge krav

Under produksjonen fotograferes hver tommestokk to ganger ved hjelp av et høyhastighetskamera. Den første gangen sorterer vi ut tommestokker som har kvister og tverrtre.

Etter kontrollen fotograferes tommestokkene én gang til for å kontrollere skalaens plassering og utførelse. Tommestokkproduksjonen er underlagt et kvalitetssystem som er sertifisert i samsvar med ISO 9001.

Velg riktig materiale

Å produsere tommestokker likner litt på å feire jul – alt begynner med å velge det beste treet. Dunbjørk er det beste materialet. Dette er et treslag som vokser fra Värmland i Sverige til Karelen i Russland.

Klimaet gir dette treverket de perfekte egenskapene for å lage tommestokker. Men vi produserer også tommestokker i glassfiberforsterket polyamid og anodisert aluminium, slik at du kan velge det materialet som passer best til oppgaven.

Leddene lages av svensk stål, og de smøres på tre punkter for å sikre de overlegne egenskapene. Stålet varmebehandles og epoksylakkeres for å beskytte det mot rust.

Et godt ledd må kunne brukes 15 000 ganger uten at det går på bekostning av funksjonen. Hultafors har utviklet et kaldvalset båndstål som oppfyller alle våre tekniske krav, og som gir god rustbeskyttelse.

Vi bruker vannbasert lakk for å redusere miljøpåvirkningen. Tester for å kontrollere motstanden mot smuss på fuktighet gjennomføres regelmessig med et system som er spesialutviklet for møbler.

Kvalifisert personell

For å sikre at kvalitets- og presisjonskontrollene fungerer som de skal, gjennomfører Hultafors opplærings- og oppfriskningskurs for sine produksjonsmedarbeidere.

Det er ikke bare måleresultatene som analyseres kontinuerlig. Hultafors kontrollerer også at prosedyrene implementeres og følges av produksjonsmedarbeiderne.

Utvikling av maskinutstyr

Hultafors sin tekniske avdeling utvikler og produserer alle produksjonsmaskiner som brukes i tommestokkproduksjonen vår. Vi er stolte over å arbeide i og utvide virksomheten vår i Sverige og Romania.

For å kunne konkurrere rundt om i verden må vi kontinuerlig utvikle produksjonen vår, slik at vi blir så effektive som mulig. Det gjør vi ved å stadig utvide produksjonslinjene våre og effektivisere dem. I dag eksporterer vi rundt 85 prosent av alle tommestokkene våre til resten av verden.

Verktøy vi har snakket om

graphic