Hults Bruk jubileumskolleksjon

Til 325-års jubileet for smiedriften ved Hults Bruk ønsket vi å lage en rekke verktøy i begrenset opplag. Vi måtte selvsagt lage en øks, men vi laget også en hammer og en kniv som en hyllest til Hults Bruk.

Jubileumsøks

Designet er inspirert av noen av våre favorittmodeller fra brukets historie. På 1870-tallet dro jernmesteren vår, Gunnar Ekelund, til Amerika. Tilbake tok han med seg ikke bare nye produksjonsteknikker, men også hickoryskaft og nye øksedesign, som for eksempel Montreal og Yankee. Med tiden ble disse noen av våre mest populære og slitesterke øksemodeller. Øksehodet på jubileumsøksen har en bruttovekt på 0,6 kg og er en klassisk Yankee-modell. Hodet er håndsmidd av svensk kvalitetsstål, et kjennetegn på økser fra Hults Bruk, og eggen har fått vår superskarpe premiumsliping.

Skaft og eggbeskytter i lær

Vi har utstyrt øksen med et tradisjonelt hickoryskaft som er behandlet med linolje. Den bærekraftige eggbeskytteren i lær er produsert i Sverige av vegetabilsk garvet, fullnarvet lær. Med øksen får du også en nøkkelring med en dekorativ skipsspiker til minne om starten på smiedriften vår i 1697.

Knife OKW

Denne kniven er inspirert av vår mest populære friluftskniv, OK4, og er utstyrt med treskaft i hickory, det samme materialet vi bruker i økseskaftene våre. Bladet er produsert av japansk knivstål og har en skandinavisk slipning for allsidig bruk. Den slipte ryggen på bladet er beregnet for bruk av tennstål. Hylsteret er laget av det samme svenske, vegetabilsk garvede, fullnarvede læret som eggbeskytteren på jubileumsøksen.

Hammer TRW

Denne snekkerhammeren er et godt eksempel på det vi kan best her i Hultafors, innovativ og moderne design kombinert med en lang tradisjon av svensk verktøyproduksjon. Det helsmidde hammerhodet kommer fra snekkerhammeren TR, som vi har kombinert med et klassisk treskaft i hickory, det samme treslaget vi bruker til økseskaftene våre og OKW-kniven vår.