Kniver – banebrytende materialer og produksjon

Pålitelige verktøy krever pålitelige materialer. Derfor er knivene våre laget av velprøvde kvalitetsmaterialer som gir skarphet, presisjon, styrke, trygghet og komfort – hver eneste arbeidsdag.

Knivbladene, for eksempel på friluftsknivene OK1 og OK4, er utviklet for de mest krevende forhold, og de er laget av japansk SK5-stål. Dette stålet har høyt karboninnhold. Det gjør stålet hardt, men ikke sprøtt, slik at det er enkelt å slipe.

Stålet vi bruker i knivene våre, og tykkelsen på bladet, avhenger av hva kniven skal brukes til. Kniver som er utviklet for å brukes i våte eller fuktige miljøer, har et rustbeskyttende elektroforetisk deponeringsbelegg som beskytter mot korrosjon.

Designet og utviklet i Sverige

Knivene våre utvikles og designes i Hultafors i Sverige, og de produseres av vår mangeårige, eksklusive partner i Asia. I Asia herdes og slipes stålet etter våre anvisninger. Dette er et vellykket samarbeid som har vart i mer enn ti år, og som har produsert mange millioner slitesterke kniver med ekstremt god presisjon for konkrete arbeidsoppgaver.

Supre tilbakemeldinger fra hele verden

Vi elsker å produsere kvalitetsprodukter. Men vet du hva som skal til for å få ekstremt gode produkter? Man må lytte til brukerne. Knivene våre har vært gjenstand for mange uavhengige tester over hele verden – og de har fått ekstremt gode tilbakemeldinger! Det er vi veldig glade for, siden det nok en gang viser seg at hardt arbeid lønner seg.

Verktøy vi har snakket om

graphic