Kniver utviklet for friluftsbruk

I dagens høyteknologiske samfunn har det oppstått en voksende interesse for å koble seg fra og drive med skjermfrie aktiviteter ute i naturen. Hultafors sine friluftskniver er utviklet i tett dialog med bushcraft-entusiaster.

Kniver for bushcraft-entusiaster

Helt siden Hultafors begynte å lage kniver, har vi forsøkt å tilby unike løsninger for å match spesifikke behov innenfor ulike håndverk. Friluftsliv er ikke noe unntak. Da vi oppdaget at håndverksknivene våre også hadde blitt favoritter hos friluftsliv publikum, ble vi inspirert til å utvikle kniver som var spesielt tilpasset deres behov. Resultatet er en rekke kniver dedikert til friluftsliv og utendørs bruk.

Friluftskniv OK1 - For krevende oppgaver ute i felt.

Denne solide friluftskniven ble utviklet for å være slitesterk og for å tåle krevende bruk i naturen. Det store håndtaket i slitesterk PP-plast har en 82 mm lang tange som gjør kniven egnet for kløyving.

Det 3,0 mm tykke bladet av japansk karbonstål er herdet til 58-60 HR, så det er enkelt å se at denne kniven tåler en støyt.

Beltehempen av tekstil passer på opptil 80 mm brede belter, og den har en lomme til tennstål. Eggen har skandinavisk sliping for langvarig skarphet, og den er enkel å slipe ved behov.

For å tåle rust og korrosjon har bladet et beskyttende EPD-belegg (electrophoretic deposition) og en gravert skala. Bladets slipte rygg er utformet for å brukes til å tenne bål med tennstål.

Den perfekte følgesvennen når du skal ut i naturen.

Les mer om friluftskniven OK1

Friluftskniv OK4 - Allsidig og solid.

En friluftskniv må være slitesterk og robust. Derfor har OK4 et 3,0 mm ekstra tykt blad av japansk karbonstål som er herdet til 58–60 HRC, samt en 82 mm lang tange i håndtaket. Det gjør kniven egnet for kløyving.

Skaftet har Santoprene friksjonsgrep for ekstra kontroll. Eggen har skandinavisk sliping for langvarig skarphet, og den er enkel å slipe ved behov. Bladets slipte rygg er utformet for å brukes til å tenne bål med tennstål.

For å tåle rust og korrosjon har bladet et beskyttende EPD-belegg (electrophoretic deposition) og en gravert skala. Beltehempen av tekstil passer på opptil 80 mm brede belter, og den har en lomme til tennstål.

Bli med på tur.

Les mer om friluftskniven OK4

Japansk stål og skandinavisk egg for langvarig skarphet

De to friluftsknivene OK 1 og OK 4, har begge 3 mm tykt japansk knivstål med skandinavisk egg for langvarig skarphet. Et svart EPD-belegg beskytter bladene mot rust, og bladets slipte rygg er designet slik at den kan brukes til å tenne bål med et tennstål. Den lange tangen gjør kniven egnet for kløyving.

Foldekniv OKF - Robust og lommevennlig.

Når du skal på tur i skogen eller ut på fisketur, må du kunne stole på utstyret ditt. Med denne foldekniven i lommen er du godt forberedt. Robust foldekniv i sortlakkert aluminium, deler i rustfritt stål og et sortlakkert knivblad i rustfritt stål. En perfekt følgesvenn når du er ute på tur.

Kompakt design kombinert med flere bruksområder. Knivbladet låses enkelt og sikkert med en knapp på siden av håndtaket. Belteklipsen er vendbar og kan monteres på begge sider av håndtaket. Dette lar deg velge hvordan du ønsker å bære kniven, festet til et belte eller på innsiden av en lomme.

Kniven kan brukes sammen med Hultafors tennstål.

Les mer om Foldekniv OKF

Tennstål FS - Enkel å holde, effektiv å bruke.

Tenn et bål eller tenn primusen – raskt og enkelt uansett vær. Glem våte fyrstikker. Med Hultafors sitt tennstål i sliren på en av friluftsknivene våre, har du alt du trenger for å tenne bål selv i regnvær.

Takket være lengden på 100 mm og tykkelsen på 10 mm får du et tennstål som er både ergonomisk og effektivt. Gnistene blir cirka 3000 °C. Sagt på en enklere måte – dette tennstålet får deg til å lengte enda mer etter naturen.

Les mer om tennstålet FS

Verktøy vi har snakket om

graphic