Vårt premium øksesortiment

Det er viktig å velge rett øks til rett oppgave. Det finnes ingen øks som passer til alt. Her får du en oversikt over premiumøksene våre og hva som skiller dem fra hverandre. Alle våre premiumøkser er smidd for hånd og laget av svensk kvalitetsstål ved Hults Bruk i Sverige, i tråd med tradisjonen fra 1697.

Stålberg snekkerøks

Snekkerøksen kjennetegnes av det lille skaftet, den lange, tynne og rette eggen og innfellingen ved hodet som gjør at du får godt grep like under eggen og kan utføre presisjonsarbeid. Vekt hode: 850 g Skaftlengde: 500 mm / 20”

Wetterhall kasteøks

Denne type øks ble opprinnelig brukt av tømmerhoggere som dro nytte av å alltid ha en skarp øks tilgjengelig. Ved å bruke en side til tøffere bruk, kunne den andre bli brukt mer forsiktig. I dag blir den hovedsakelig brukt til konkurranser i øksekast. Vekt hode: 1600 g Skaftlengde: 760 mm / 30”

Hult kløyvøks

En solid kløyvøks til tyngre oppgaver som kløyving av tømmer og tre. Hodets utforming sammen med den svakt konvekse slipingen gjør at hodet kløyver treet. Langt og rett skaft i amerikansk hickory for maksimal hastighet og kontroll ved kløyving. Vekt hode: 1500 g Skaftlengde: 750 mm / 30”

Åby skogsøks

Skogsøksen er en allsidig øks som kan brukes til mye. Åby har en rettere egg og sliping samt innfelling under hodet for godt grep til presisjonsarbeid. Det lange, tynne ergonomiske skaftet reduserer vekten samt gir godt kraft ved hogging. Øksen er perfekt for å bygge ly, oppdeling av ved, utskjæring og presisjonsarbeid. Vekt hode: 700 g Skaftlengde: 600 mm / 24”

Hultån friluftsøks

Vår klassiske friluftsøks er den perfekte turkameraten i skog og mark. Øksen kan brukes til stort sett alt, men er spesielt god rundt leirplassen, som å forberede bål og bygge ly. Vekt hode: 500 g Skaftlengde: 375 mm / 15”

Ågelsjön håndøks mini

Vår minste håndøks passer godt til en tur i skogen eller på fjellet. Øksen er smidig, lett anvendelig og perfekt til oppgaver rundt leirplassen, som å forberede bål og bygge ly. Takket være det korte skaftet og den lave vekten, er den lett å ha med i ryggsekken eller feste i beltet. Vekt hode: 500 g Skaftlengde: 235 mm / 9”

Ekelund jaktøks

Vår klassiske jaktøks har en slipt nakke, og er dermed perfekt for jegere som ønsker å flå med presisjon uten å skade skinnet. Øksen passer også godt til lettere skogsarbeid. Dette gjør den til den perfekte jaktkamerat og en perfekt gave til den jaktinteresserte. Vekt hode: 850 g Skaftlengde: 500 mm / 20”

Qvarfot huggøks

En effektiv huggøks egnet for lett trefelling. Det lange skaftet gir god kraft ved trefelling, og øksen er også god til kløyving, kapping og oppdeling av ved. Denne øksen er oppkalt etter familien Qvarfot, som i flere generasjoner arbeidet som smeder på Hults Bruk. Vekt hode: 850 g Skaftlengde: 650 mm / 26”

Verktøy vi har snakket om

graphic