Slegger du kan stole på

Sleggene våre er slitesterke, og de er laget for å tåle hard bruk. I denne veiledningen forteller vi de mange fordelene ved å velge slegger fra Hultafors, og hvordan du bruker dem på en trygg måte.

Slegger med kraftig hode og sterkt skaft

Sleggene våre er laget for å tåle hard bruk. De smis i kvalitetsstål, som herdes slik at sleggene blir ekstra slitesterke, noe som igjen øker sikkerheten for brukeren. Skaftene lages av sterkt og fleksibelt hickory-tre fra USA, eller av glassfiber.

Hickory er et sterkt og fleksibelt treslag som har lange tradisjoner som råmateriale for skaft. Skaft av glassfiber gir bedre sikkerhet og lengre levetid.

Trygg bruk og håndtering av slegger

Det er viktig at sleggene brukes på riktig måte. Det aller viktigste er at du aldri må slå mot annet herdet stål med sleggen.

Hvis det løsner en flis etter et slik slag, kan den være like skadelig som en kule som avfyres fra en finkalibret pistol. For å beskytte synet ditt bør du alltid bruke vernebriller når du bruker sleggen din.

Husk også at sleggen ikke må oppbevares i nærheten av varmekilder. Da kan treverket trekke seg sammen, slik at hodet løsner.

Velg riktig slegge for oppgaven

Vår sleggeserie omfatter slegger for tre, stein/fjell og metall. Når du velger riktig slegge med riktig hode, blir arbeidet både tryggere og mer effektivt.

Verktøy vi har snakket om

graphic