Ta vare på sagen din

Hvis du bruker sagen ofte, vil den til slutt bli utslitt. Men det finnes måter å forlenge sagens levetid på. Her er våre beste tips til hvordan du kan få sagen til å vare lenger.

Slik tar du vare på sagen din

Selv om sagene våre er laget av materialer av høy kvalitet, vil de slites ut hvis du bruker dem ofte. Men det finnes måter å forlenge levetiden på – og for å opprettholde presisjonen. Følg vedlikeholdsinstruksjonene nedenfor, så får du et langt og produktivt forhold til sagen din.

Tørk av bladet

Gjør det til en rutine og alltid tørke av sagen med en tørr klut, slik at du unngår overflaterust. Hvis sagen har bladbeskyttelse, bør du bruke den. Sager som leveres uten rustbeskyttelse, for eksempel japansager, bør tørkes av og settes inn med olje hvis de ikke skal brukes på en stund. Sagen skal aldri oppbevares utendørs.

Bytt slitt blad

Slitt blad vil gjøre sagingen både mindre effektiv og mindre nøyaktig. Når bladet og tennene blir slitt, må du bytte bladet hvis det er mulig. Lever det brukte bladet til resirkulering. Du må aldri forsøke å slipe eller kvesse bladet selv.

Resirkuler håndtaket

Flere av sagene våre kan oppdateres med nytt blad. Men når håndtaket er utslitt, er det på tide å investere i en ny sag. Skru av og resirkuler håndtaket basert på materialet – plast, stål eller tre.

Verktøy vi har snakket om

graphic