Graderingsteknologi

Hultafors sine målebånd graderes ved hjelp av blekkstråleteknologi. Blekkstråleteknologien gir en nøyaktig skala som gir riktige målinger.

De fleste av målebåndene våre graderes ved hjelp av blekkstråleteknologi. Det gjør at vi oppnår den beste nøyaktigheten, EU klasse I. Teknologien lar oss også trykke på begge sider, noe som gir fleksibilitet i produksjonen og lar oss trykke mer komplekse kunstverk.

Slik fungerer blekkstråleteknologien

Med blekkstråleteknologien påfører et skriverhode merkingen på båndet ved å skrive ut ønsket gradering. Dette er en nøyaktig teknikk som gir et svært tydelig og nøyaktig resultat.

Blekkskriverne kan skrive 60 meter i minuttet med UV-blekk på løsemiddelbasert maling. Både stål- og glassfiberbånd kan trykkes ved hjelp av blekkstråleteknologien. Bladene ligger i det temperaturkontrollerte rommet i 24 timer for å herde før de lakkeres. Hvert bånd dekkes med et lag matt polyesterlakk som har antireflekseffekt som gjør det enda enklere å se skalaen.

Trykking

Produsenter som ikke bruker blekkstråleteknologi i produksjonen av målebånd, bruker isteden store hjul når de skal gradere dem. Skalaen trykkes ved at hjulet rulles over stålbåndet. Denne teknikken er enkel å arbeide med, men den kan gi variasjoner i skalaen fordi det er vanskelig å mate stålbåndet jevnt gjennom hjulet.

Klassifisert som EU klasse I eller II

Europeiske målebånd deles inn i to klasser – I og II. Klassifiseringen er et kvalitetsmål på hvor nøyaktig målebåndet er når det brukes under forhåndsdefinerte omstendigheter. Våre målebånd av stål, både korte og lange, klassifiseres som EU klasse I, den høyeste presisjonen. Når tradisjonell graderingsteknologi brukes, kan produktene bare oppnå EU klasse II for presisjon.

Verktøy vi har snakket om

graphic