Tommestokken du kjenner igjen i blinde

Den røden enden på Hultafors sin tommestokk har lenge vært et tegn på en profesjonell håndverker. Siden tommestokken ble oppfunnet i 1883, har den bestemt hvordan arbeidsbukser skal se ut. Og den er fortsatt håndverkerens førstevalg når noe skal måles.

Funnet opp av Karl Hilmer Johansson Kollén i 1883

Hultafors’ grunnlegger, Karl Hilmer Johansson Kollén, fant opp tommestokken i 1883. Og siden har vi produsert tommestokker for fagfolk over hele verden. Faktisk er tommestokken vår i ferd med å fullføre sin tolvte runde rundt jordkloden. Siden starten har vi produsert 480 millioner meter med tommestokk.

Mer enn 140 år med presisjon

Et imponerende tall, men også et bevis på hvor vellykket en smart idé kan være. Spesielt hvis du vier 140 år til kontinuerlige forbedringer. For selv om dagens tommestokk likner veldig mye på Karl Hilmers klassiske oppfinnelse, har den fått mange små endringer gjennom årenes løp.

Når du er proff - så vet du

Det som gjør at en profesjonell håndverker kan gjenkjenne en tommestokk fra Hultafors i blinde er at den føles riktig i hånden, og skjøtene har den uanstrengte følelsen når du bretter den sammen. Den genuine følelsen på en original tommestokk fra Hultafors vil alltid bestå.

Derfor trenger vi sjelden å forklare fagfolk hvorfor de bør velge tommestokken fra Hultafors. De vet det allerede. Men det er ikke alle som vet hvordan en tommestokk lages – og hvordan den ble utviklet!

Kjært barn med mange navn

Overgangen fra tommer til metrisk skala kan ha ført til en navneendring.

Vi har et ordtak som sier «kjært barn har mange navn». Tommestokken er intet unntak. På norsk kalles den vanligvis «tommestokk». Men siden de fleste nå bruker den metriske skalaen, er det mange som mener den heller burde hete «meterstokk». Men gamle navn har en tendens til å bli hengende.

Kall den hva du vil, vi er uansett glade for at du bruker den.

Verktøy vi har snakket om

graphic