Veien til banebrytende sager

Slik ble vi eksperter på sager.

Profesjonelle håndverkere krever mye av sagene sine. Til syvende og sist handler det om produktivitet og presisjon: Evnen til å sage raskt, rett og trygt, med garantert rent snitt hver gang. Disse forventningene var også utgangspunktet for oss hos Hultafors da vi begynte å utvikle håndsagene våre.

Det tok ikke lang tid før vi innså at for å utvikle banebrytende sager måtte vi utvikle en ny slipeteknologi – den beste slipingen noensinne – for å oppfylle behovene til profesjonelle håndverkere. Og siden dette var ubrutt mark, måtte vi finne kunnskapen selv.

På leting etter overlegen tanngeometri

Først forstod vi at vi måtte skape en unik og overlegen tanngeometri. Men hva er overlegen geometri? Og hvordan vet vi det? Disse spørsmålene førte til at vi bygde en unik testmaskin som vi brukte til å kombinere ulike prototyper mot eksisterende sagmodeller. Vi saget gjennom et testmateriale for å måle parametere som kraft og antall drag.

For hvert drag kom vi nærmere den perfekte tanngeometrien, som til slutt førte til en unik trefaset sliping der tennene slipes i tre forskjellige vinkler. Denne unike designen sikrer mer effektiv saging som krever mindre kraft for å gjennomføre presisjonssnitt uten flising.

I tillegg gjennomførte vi vurderinger for å forbedre og sikre effektiviteten ytterligere. Med utgangspunkt i disse testene utviklet vi vår egen voksbaserte pulverlakk, som er både mer effektiv og mer miljøvennlig enn tradisjonell lakk.

Når du skal finne den perfekte vinkelen

I utviklingsprosessen gjennomførte vi også mange eksperimenter på jakt etter den perfekte vinkelen mellom håndtaket og bladet. Disse eksperimentene inkluderte flere manuelle tester samt kontroller ved hjelp av testmaskinen. Til slutt fant vi den riktige vinkelen for å sikre optimal balanse mellom kraften og antall drag for å sikre den beste opplevelsen.

For å forbedre den ergonomiske opplevelsen ytterligere, utviklet vi et ergonomisk håndtak som ga optimalt grep og presisjon. Denne designen gjør det også mulig å skille håndtak og blad for optimal kildesortering og resirkulering.

Hjelp fra ekspertene

Under utviklingen av våre nye håndsager fikk vi hjelp fra ekspertene – de profesjonelle håndverkerne. Som alltid. Ved å engasjere proffene kan vi designe verktøy som forenkler arbeidshverdagen. De ga oss uvurderlige tilbakemeldinger, fra start til det ferdige produktet, som bidro mye til designen av vår aller første sag, håndsagen HBX som ble lansert i 2015.

Behov for en unik bladbeskyttelse

En ting vi hørte fra nesten alle de profesjonelle brukerne, var at dagens bladbeskyttelser ikke var gode. De var faktisk så dårlige at ingen brukte dem. Vi bestemte oss for å utvikle en bladbeskyttelse som beskytter både brukeren og omgivelsene, og som ikke minst er brukervennlig.

Det førte til en solid bladbeskyttelse med smart hurtigfeste som gjør det enkelt å fjerne og montere beskyttelsen med én hånd. Denne unike bladbeskyttelsen beskytter sagen når den oppbevares og under transport, og den beskytter også både deg og omgivelsene dine.

Kontinuerlige forbedringer

Erfaringene vi samlet da vi utviklet håndsagen HBX, dannet grunnlaget for utviklingen av resten av håndsagene våre, som inkluderer buesager, baufiler og forskjellige spesialsager for saging i de fleste materialer som metall, betong, tre, gipsplater og plast.

Se vår sagveiledning for å finne den riktige sagen for deg og oppgaven du skal utføre.

Verktøy vi har snakket om

graphic