Ting å tenke over når du skal velge målebånd

Det viktigste du må tenke over når du skal velge målebånd, er nøyaktigheten. Men hvilke andre funksjoner bør du vurdere? Her er noen ting du bør tenke over når du skal bestemme deg for hvilket målebånd du skal investere i.

1. God nøyaktighet

Naturligvis er nøyaktigheten alfa og omega når du skal velge målebånd. Det er lurt å kontrollere hvordan skalaen er trykt på båndet. Blekkstrålemerking gir god nøyaktighet og god kontrast, slik at det blir enkelt å ta målinger. Alle våre målebånd av stål, både korte og lange, er klassifisert som EU klasse I. Klassifiseringen er et kvalitetsmål for hvor nøyaktig målebåndet er når det brukes under visse forhåndsdefinerte omstendigheter.

2. Brukervennlighet

Hvor godt du utfører arbeidet ditt er nært knyttet til hvordan du bruker verktøyene dine. Ergonomiske verktøy som ligger godt i hånden, er mer behagelige å bruke, og de gjør også at du arbeider bedre. For målebånd er det viktig at du velger en modell som ligger godt i hånden. Hvis du velger en modell som er for stor for hendene dine, får du dårligere grep, og til syvende og sist blir du mindre effektiv. Når du holder målebåndet, skal du kunne nå alle funksjonene.

3. Låsemekanisme

God nøyaktighet avhenger av at båndet holder seg på plass når du låser det. Prøv bremsen før du bestemmer deg. Båndet skal enkelt kunne låses på plass, og enda viktigere – det skal holde seg på plass til du låser det opp igjen. Vær også oppmerksom på hvordan båndet trekkes inn igjen. Du bør velge en modell med jevnt inntrekk og slitesikker stopp. Det gjør det mer behagelig å bruke målebåndet, samtidig som det vil vare lenger.

Verktøy vi har snakket om

graphic