Hvorfor er svensk stål kjent over hele verden?

Stål er en viktig del av vårt moderne samfunn. Det er også et materiale med lang levetid, og det kan brukes om igjen i det uendelige uten at det går ut over kvaliteten. Alle stålrester og biter som stammer fra produksjonen vår blir gjenvunnet.

Svensk stål har lite forurensning

Svenske jernmalmforekomster inneholder små prosentandeler av andre metallmalmer, og stålet som produseres er derfor en naturlig legering. Kvaliteten på jernmalmen i naturlig tilstand før bearbeiding er best i Europa. Våre jernmalmforekomster har beholdt samme kvalitet gjennom århundrene og gjør stålet vårt konsistent.

Sverige regnes som en av verdens ledende stålprodusenter. Men ikke i tonn. Grunnen til at vi ligger på topp i verden er vårt spesialstål og de raffinerte produktene vi lager. I visse nisjer står svensk stål for mer enn 80% av verdensmarkedet.

Vårt eget stål

Stålet vi bruker i de populære øksene våre, er utviklet etter en «hemmelig oppskrift» basert på tradisjon og håndverk. I dag er Hults Bruk en unik kombinasjon av det nye og det gamle. Og akkurat som i 1697, er smedens håndverk selve hjertet i bruket. Vi streber etter å bevare kulturen og særpreget til svensk jernproduksjon.

Verktøy vi har snakket om

graphic