Hultafors – Snekkerhammer TC

Velbalansert og ergonomisk utformet design som gir et sikkert grep. Smidd i ett stykke med en vibrasjonsdempende uretanplugg for redusert belastning. Et populært verktøy som ble tildelt Red Dot Award 2008.

Dette er vår beste hammer i tillegg til TR Carpenter's hammer, som har samme type design. TC-hammeren har en tynn, buet og sterk klo som gjør det enklere å komme til uten å etterlate merker på overflaten. Kloens åpning og vinkel gir beste mulige grep rundt både små og store spiker.

Da vi utviklet snekkerhammerne TC og TR, var vi på jakt etter det perfekte hammerslaget. Og da mener vi perfekt i et ergonomisk perspektiv. Hvordan kan vi oppnå maksimal slagkraft uten å belaste kroppen?

På jakt etter det perfekte hammerslaget

Mennesker har brukt slagets kraft siden steinalderen, og hammeren som konsept var et av de første verktøyene som ble utviklet. Hammeren er fortsatt et av de vanligste håndverktøyene, og slagets kraft utfordrer oss fortsatt.

En snekker kan bruke hammeren i flere timer hver dag. Slike repetitive bevegelser fører naturligvis til belastninger på kroppen, og i verste fall kan de føre til en kortere karriere og et liv fullt av smerte.

Ikke alle vibrasjoner er gode

Vi vet at vibrasjoner forårsaker skader i det lange løp, og at slike skader er blant de vanligste årsakene til sykefravær i bygg- og anleggsbransjen. Det er én av grunnene til at vi ønsker å hjelpe profesjonelle brukere med å finne den beste teknikken og den beste hammeren – slik at de får et langt og godt arbeidsliv.

Slik påvirker slagets kraft oss

Når vi svinger hammeren, bruker vi mange muskelgrupper, fra skulderen til hånden. Overbelastning og for lange arbeidsøkter er de vanligste årsakene til slitasjeskader i skuldre, albuer og håndledd. Vibrasjoner kan også føre til skader på nervesystemet, slik at man opplever prikking, nummenhet og mister styrke i grepet.

Velg en lettere hammer

Ved å velge en hammer som veier så lite som mulig, og tilpasse størrelsen og formen på håndtaket, kan man redusere risikoen for belastningsskader. Siden en lett hammer kan svinges raskere enn en tung hammer, gir den mindre belastninger på kroppen uten å gå på kompromiss med arbeidseffektiviteten. For å beskytte kroppen din er det derfor lurt å bruke en lett hammer når det er mulig.

Verktøy vi har snakket om

graphic