2020-04-03

Hultafors relanserer sine digitale vater

Et digitalt vater gir nøyaktige målinger og minimerer risikoen for feil. Hultafors oppdaterer nå sine digitale vater og tilfører samtidig en ekstra lengde.

Den største forskjellen mellom et digitalt- og et analogt vater er den elektroniske målingen. Den sikrer nøyaktige målinger, ned til en tidel av en grad. Du kan også velge andre måleenheter; mm/m, prosent eller tomme/fot.

“Vi er stolte av å jobbe tett med håndverkere, og vi fikk faktisk forslaget om et lengre digitalt vater av en gulvlegger som arbeider med baderom. Presisjonen i våre nye digitale vater er en tiendedels grad som gjør sluttresultatet så nærme perfeksjon man kan komme,” sier Per Eriksson, Produktutviklingssjef Hultafors

Integrerte magneter og digitalt

Vatrene DM 60 og DM 120 har integrerte magneter som gjør dem lette å feste til metall, som for eksempel rør. For å holde vateret enda stødigere på plass har enden antiskli-funksjon i tillegg til å være slagbestandig. Måleområdet for vateret er 360° og delt inn i fire 90° soner. Den digitale delen slår seg automatisk av etter fem minutter for å spare batteri.

UV-resistente libeller

De uknuselige blokklibellene er motstandsdyktige mot ultrafiolett lys og temperaturendringer. Toleransen på libellene er ± 0,5 mm/m. Libellene har +30% forstørrelse og selvlysende reflektor for lettere avlesning. Den digitale enhetens toleranse er i horisontal posisjon (0°) og vertikal posisjon (90°) ±0.05°, men for andre vinkler er det ±0.1°. Vateret er sertifisert i samsvar med IP65 og til utendørsbruk.

Enkel avlesning

Vateret fungerer like bra opp som ned, da vendes de digitale tallene automatisk for enkel avlesning. Skjermen har bakgrunns-lys for å lettere se tallene under ulike lysforhold, det er også mulig å spare på tidligere måleresultater. Et lydsignal indikerer tydelig når man oppnår rette vinkler som 0° og 90°.

D60 har samme funksjonalitet

For de som ikke behøver at vateret er magnetisk finnes modellen D60. Den har samme funksjoner og følsomhet som DM-modellen, men har ikke integrerte magneter.

Verktøy vi har snakket om

graphic