2021-03-02

Vår klassiske håndverkskniv blir miljøvennlig.

Vi presenterer den nye kniven HVK Bio. En miljøbevisst versjon av håndverkskniven vår, med et innovativt, nytt skaft og ca. 15 % mindre plast.

Kniven HVK BIO. Et bærekraftig valg.

Kniven HVK BIO har nøyaktig de samme egenskapene som vår populære håndverkskniv HVK, og består av mer enn 80 % biobasert plast, og mengden plastbruk er minsket. Målet var en miljøvennlig kniv som har alle funksjoner i behold, og som er laget med betydelig mindre plast. «Ved å lansere en bærekraftig versjon av vår mest populære kniv, håper vi å oppnå to ting samtidig,», sier Peder Lövberg, Design Engineer i Hultafors. «Det å kunne påvirke miljøet direkte, og å oppmuntre håndverkere som liker denne kniven til å prøve selv for å se at kniven HVK BIO ikke går på akkord med noe når det gjelder ytelse.»

Det første håndverktøyet fra Hultafors som er laget med bioplast.

Vi undersøkte femten materialleverandører før vi fant den perfekte bioplasten til skaftet – holdbar, stødig, biobasert polyetylen med høy densitet. Mens vi jobbet tett sammen med vanlige håndverkere for å sikre et topp resultat, gikk vi til det drastiske skrittet å skape om den mest populære kniven vår med et fokus på bærekraft.

Mindre plast, mindre emballasje.

Det ergonomiske, nye skaftet på kniven HVK BIO har et godt grep og et spesielt riflet design, som reduserer plastbruken med rundt 15 %. Siden de fleste håndverkere tar vare på plastsliren, tilbyr vi nå en variant med papphylse i stedet for slire. Som følge av dette og andre innovasjoner kan emballasje- og transportvolumet nesten halveres.

Sparer tonnevis av plast hvert år.

Tre og et halvt tonn. Det er omtrent den mengden plast som kan spares hvert år dersom håndverkerne som vanligvis kjøper håndverkskniven HVK, neste gang velger kniven HVK BIO isteden. Det er et resultat som vil føre til en bølge av positivitet. Vi har begynt med vår mest populære modell og ser store muligheter for å utvide denne type bærekraftig innovasjon til å omfatte hele sortimentet av Hultafors-kniver.

Verktøy vi har snakket om

graphic