HÅNDLAGET

Møt snekkeren Rick van der Bult

Rick van der Bult har klart å kombinere de største interessene sine – musikk og bygging. Hans kjærlighet til musikk utviklet seg til en søken etter hva som skal til for å bygge et virkelig godt musikkstudio, noe som igjen utviklet seg til at han nå arbeider som designer og utvikler musikkstudioer og hjemmekinoer.

Rick har alltid vært glad i å se ting løse seg. Han startet som musikkprodusent, men hans interesse for bygging førte karrieren hans i en annen retning – til å designe og bygge musikkstudioer.

Ifølge Rick er det beste ved jobben også det som er mest utfordrende. Å arbeide med noe du virkelig elsker, handler om å balansere følelsen av frihet og å administrere tiden sin. Drivkraften er å løse kundenes utfordringer.

Fortell oss om bakgrunnen din.

Jeg vokste opp i en teknologisk familie. Både moren og faren min er svært kreative, og vi har alltid bygd det vi trenger selv. Det førte til at jeg ble interessert i å sette sammen ting som fungerer, og å gjøre det selv.

Hvordan lærte du deg yrket ditt?

Jeg var veldig interessert i musikk da jeg var yngre, og etter videregående bestemte jeg meg for at jeg ville forsøke å bygge en karriere innen musikkproduksjon. Jeg tok en utdanning ved SAE (School of Audio Engineering) for å lære mer om musikkteori og hvordan utstyret i studioet skal brukes. Det var der det startet. Jeg arbeidet i stadig flere studioer, og jeg ble opptatt av å finne ut hva det er som skal til for å skape et virkelig godt studio, bortsett fra akustikken i rommet. Jeg bygde et lite hjemmestudio der jeg spilte inn musikk sammen med andre artister og produsenter, og jeg begynte også å designe rom for dem i det små. Da deres plateselskaper fulgte etter, tok det av.

"Alle jobber har sine problemer som må løses, og jeg synes det mest inspirerende er å finne disse løsningene."

Hvordan begynte du å arbeide som snekker?

Jeg har alltid bygd ting, også da jeg arbeidet med musikk. Hvis jeg ikke lagde bassfeller (lydisolert rom), bygde jeg et nytt skrivebord eller høyttalerstativer.

Hvilken type snekring arbeider du med?

Alt fra å legge bjelker til finsnekring i studioer.

Hvilke verktøy foretrekker du å bruke?

Jeg bruker lasere til måling og vatring, men jeg ville aldri klart meg uten en blyant, en vinkelhake og et målebånd. Jeg elsker blyanten. Alt starter med å måle og merke noe, og en blyant er enkel å spisse og bruke. Den faller ikke ut av lommen, og spissen knekker ikke når du plasserer den i hylsteret igjen.

Hva mener du er de viktigste egenskapene til gode verktøy?

Gjennomtenkt design, nøyaktighet og slitestyrke.

Har du et idol du ser opp til?

Faren min. Jeg har gjort dette en stund nå, men jeg spør han fortsatt om råd til ting.

Hvilke kvaliteter eller egenskaper føler du bidrar til din suksess?

Jeg prøver å lytte til folk og å være høflig. Det tror jeg er det viktigste.

Har du noen tips for en enklere hverdag som du vil dele?

For meg er det viktigste at arbeidsplassen er ryddig når jeg går for dagen, og jeg rer alltid opp sengen min om morgenen. Det er små ting, men de hjelper meg med å holde fokus, og det hjelper meg med å tenke.

Hva er det beste med jobben din?

Friheten ved å være selvstendig næringsdrivende og ved å ha en jobb jeg elsker.

Hva er mest utfordrende?

Når du gjør noe du elsker hver dag, har det lett for å ta mye tid. Så jeg vil si at tidsstyring er det mest utfordrende.

Fortell oss om ditt mest inspirerende oppdrag.

Det er umulig å nevne bare ett oppdrag. Alle jobber har sine problemer som må løses, og jeg synes det mest inspirerende er å finne disse løsningene. Det er en reise, og det mest inspirerende oppdraget er sannsynligvis det neste.

Fakta

  • Navn: Rick van der Bult
  • Yrke: Musikkstudio- og hjemmekinodesigner
  • Bor i: The Netherlands
  • Instagram: @studiofabrique

Verktøy vi har snakket om

graphic