HÅNDLAGET

Ta vare på hendene dine

Hender. De består av carpus, metacarpus og fingre. Hendene våre spiller en viktig rolle, spesielt når vi arbeider med dem. De fortjener de beste håndverktøyene.

Ekte håndverk lages med hendene

Vi vet at det ikke er mye som slår følelsen av å holde et helt glatt trestykke. Eller følelsen av å fullføre det du har arbeidet lenge med. Men vi vet også at du er helt avhengig av flere verktøy for å kunne gjøre jobben din. Målet vårt er at de er så ergonomiske som mulig.

Når du arbeider som håndverker, gjennomfører du en kombinasjon av statisk og dynamisk arbeid. For eksempel er du dynamisk når du sager i tre med en sag, men statisk når du holder sagen. Derfor er det viktig at håndverktøyene er designet for å være stabile og komfortable å holde, slik at du slipper å anstrenge deg. Men det er ikke alt.

Designet for så mange situasjoner som mulig

Grepet på verktøyet må være variert for å minimere trykket mot hendene, og håndverkere bruker ikke verktøyene sine på bare én måte. Verktøyene holdes med «feil hånd», opp ned og baklengs. For å sikre ergonomisk bruk, må verktøyene være designet for å være fleksible, trygge og komfortable å bruke i så mange situasjoner som mulig.

Det finnes ikke gode vibrasjoner når vi snakker om verktøy

Vi vet at skader som følge av vibrasjoner, er en av de vanligste årsakene til sykefravær i bygg- og anleggsbransjen*. Når vi utvikler nye verktøy, har vi som mål at de skal forårsake så svake vibrasjoner som mulig i hånden. Dette gjelder for flere av produktgruppene våre, for eksempel hammere, sager og slegger.

Forskjellige verktøy stiller forskjellige krav til ergonomi

Ikke alle verktøy forårsaker vibrasjoner under bruk, men de må likevel være ergonomiske. En blyant og en slegge har ulike ergonomiske utfordringer. En blyant skal være komfortabel å holde i hånden, slik at du kan tegne nøyaktig, mens en god slegge skal ha vibrasjonsdempende slagflate for å redusere rekylen.

Uansett hvilket verktøy det er snakk om, har vi alltid fokus på å skape den mest komfortable og ergonomiske designen. På den måten kan du fokusere på det du er best på – skape minner med hendene dine.

*Kilde

Verktøy vi har snakket om

graphic